banner773

CHP'li Özer: Çınarları koruyarak da yol genişleyebilir!

CHP’li Özer, Ulupınar’ın simgesi olan asırlık çınar ağaçlarının asfalt yola kurban edilmesini vicdansızlık olarak nitelendirdi. TBMM Çevre Komisyonu üyesi Özer, “Yol inşaat projesinde yapılacak küçük bir tadilat ile çınarlar korunur. Yol burada daralır, az ileride genişler” dedi.

Vekil Haberleri 15.08.2020, 09:10
CHP'li Özer: Çınarları koruyarak da yol genişleyebilir!

Antalya Kemer’de yolu genişletmek için asırlık çınar ağaçları yok edilmek isteniyor. Ağaçlar kesilmesin diye gece gündüz nöbet tutan vatandaşları ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, “Bu ağaçları asfalt yol için kurban etmek istiyorlar. Bu vicdansızlıktır” dedi.

MAKYOL firması tarafından yürütülen bölünmüş yol çalışmaları sırasında şimdiye kadar bölgenin simgesi olan çok sayıda ağacın yok edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten CHP’li Özer şunları söyledi: “Yol inşaatı projesinde yapılacak küçük bir tadilatla bu çınar ağaçları korunur. Burada yol biraz daralır, az ileride genişler. Yani yol geçirilir ama çınarları kesmeden yapılır mesajı da buradan verilmiş olur, örnek olunur.”

SAMİMİ OLMADIKLARI ANLAŞILDI

Aynı zamanda TBMM Çevre Komisyonu üyesi olan Özer, dört sene önce dönemin Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2016’yı Çınar Yılı ilan ettiğini hatırlatarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusuyla ülkenin dört bir yanında 200 binin üzerinde çınar ağacı fidanı dikimi için seferberlik başlatılmıştı. O zaman on binlerce çınar fidanı karayollarının kenarına dikilmişti. Dört yıl önce çınar ağacı dikmek için seferberlik başlatan hükümet şimdi Antalya’da karayolunu genişletmek için asırlık çınar ağaçlarını kesiyor. Demek samimi değillermiş!” diye konuştu.

YOL İÇİN KAÇ TANE AĞAÇ KESİLDİ

CHP’li Özer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na da bir soru önergesi vererek konuyu meclis gündemine taşıdı. Özer şu sorulara yanıt istedi:

· Ulupınar’ın simgesi olan 200 yaşındaki anıtsal nitelikteki çınar ağaçlarının kesilmesine göz yumacak mısınız?

· Bakanlığınıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinden geçen Antalya-Kumluca bölünmüş yol çalışmaları sırasında kaç tane çınar, kızılçam ve Akdeniz Servisi ağacı kesilmiştir?

· CİMER başta olmak üzere ilgili kurumlara başvurarak çınar ağaçlarının kurtarılmasını isteyen ve çınar ağaçlarının altında gece gündüz nöbet tutmaya başlayan vatandaşlar önceki gün sabah erken saatlerde alana gelen iş makineleriyle karşılaşmış, olay yerine gelen jandarma ekibi ise kesilmek istenen çınar ağacına asılan pankartları indirmiştir. Ulupınar’ın ‘Çınarlı’ adı verilen bölgesindeki gergin bekleyişe son verecek misiniz? Bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

· Çınar ağacının yok edilmesini istemeyen vatandaşlarımızın ilgili kurumlara dilekçe ile yaptıkları başvuruları dikkate alacak mısınız?

Yorumlar (0)