CHP'li Özel, Manisa belediyelerindeki akraba atamalarını gündeme getirdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’da bazı belediye başkanlarının akrabalarını belediyede ya da belediye şirketlerinde görevlendirdiği iddialarını gündeme getirerek, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 13.09.2019, 11:00
CHP'li Özel, Manisa belediyelerindeki akraba atamalarını gündeme getirdi

. “Bu konuya kamuoyu oldukça hassas olup, konunun üzerine ivedilikle gidilmesi gerekir” diyen Özel, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup’un damadı Yunus Gündoğan’ın, Yunusemre Belediyesi’ne, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un kızı Nazlı Selçuk’un ise, Şehzadeler Belediyesi’ne özel kalem müdürü olarak atandığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından kamuoyunun gündeminden düşmeyen bir konu, belediye başkanlarının akrabalarını ve yakınlarını istisnai memuriyet kadrolarına atamaları, belediyeye bağlı kuruluşlarda ya da belediyenin ortak olduğu şirketlerde yönetici olarak görevlendirmeleridir.Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu türden atamaların bir daha yapılmaması amacıyla bir kanun teklifi hazırlamış olup, teklifimizi yeni yasama yılında görüşmek üzere TBMM Başkanlığı’na sunmuş bulunuyoruz.Bu konuya kamuoyu oldukça hassas olup, konunun üzerine ivedilikle gidilmesi noktasında belediye başkanlarının özel kalem müdürlerinin atanması noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın izni gerekli olduğundan, bakanlığınıza önemli görevler düşmektedir” dedi.

ETİK DIŞI ÖRNEKLER YAŞANIYOR

Özel, “Belediye başkanlarının yakınlarını ve akrabalarını kendi belediyelerinde işe almaları ya da istisnai kadrodan memur olarak atamaları görülen bir uygulama olduğu kadar, belediye başkanlarının yakınlarını aynı partiye mensup oldukları başka belediyeler üzerinden işe aldırmaları da yaşanan etik dışı örneklerdendir.Seçim çevrem Manisa’da bu konuda yakın dönemde örnekler yaşanmıştır. Soma Belediye Başkanı Ali Tulup’un damadı Yunus Gündoğan’ın, Yunusemre Belediyesi’ne, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un kızı Nazlı Selçuk’un ise, Şehzadeler Belediyesi’ne özel kalem müdürü olarak atandığı iddiaları mevcuttur ve il genelinde gündemdedir. Yine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün damadı Engin Anlı’nın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki SpilaşA.Ş.’ye genel müdür olarak atanmış yine Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin kardeşinin damadı olan Alper Çakar’ın da belediyeye sözleşmeli mühendis olarak atandığı iddia edilmektedir” ifadesini kullandı.

İSTİSNAİ KADRODAN KAÇ KİŞİ MEMUR OLDU

Özel, önergesinde bu iddiaların doğru olup olmadığını ve belediye başkanlığı özel kalem müdürlüğü kadrosuna atanarak istisnai kadrodan memur olma hakkı kazanan toplam kişi sayısını sordu.

Yorumlar (0)