CHP'li Özel: Damadını yardımcı atayanlarla işimiz yok

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,“31 Mart’ta seçilen belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize büyük görevler düşmektedir.

Vekil Haberleri 01.08.2019, 12:21
CHP'li Özel: Damadını yardımcı atayanlarla işimiz yok

Belediye başkanlarımız çalışacak, biz arkasında duracağız. Ama onlar, evrensel demokrasi kazanımlarına uygun hareket edecek. Birisi damadını ülkenin ekonomisinin başına getiriyor diye ondan cesaret alıp damadını yardımcı falan atayanlarla da işimiz yok. Çok açık söylüyorum. 2023 yürüyüşünü zaafa uğratmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

DEMOKRASİ GEMİSİNİ 1 YILDA KARAYA OTURTTULAR

CHP’li Özel, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’inevsahipliğinde düzenlenen Burhaniye Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bizim ülkeyi yönetenlerin evlatları gemi yüzdürmeyi seviyorlar. O gemiler, Arşimet’in bundan 2500 yıl önce söylediği suyun kaldırma kuvveti prensibine uygun olduğu için yüzüyor. AKP’liler buna itiraz etmiyor. Evlatların gemileri kurala uygun ama kendi yönetim biçimlerine geldiği kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun davranmıyorlar. Öyle olunca demokrasi gemisini 16 yıllık aşındırmanın sonunda 1 yıllık fiiliyatta karaya oturttular” dedi.

AKP VE MHP’Lİ SEÇMENİN YÜZDE 70’İ PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLMELİ DİYOR

Özel, “16 Nisan’da rejime kasteden anayasa değişikliğiylebakanlar; milletvekillerinin siyasi denetiminde olan bakanlardan, Meclis’e karşı sorumluluk hissetmeyen, milletvekilinin bile telefonlarına çıkamayan, vatandaşının ağzının içine bakan değil, bir tek adamın gözünün içine bakanlar haline geldi. Adalet ve Kalkınma Partili, Milliyetçi Hareket Partili seçmenin yüzde 70’i ‘Başkanlık sistemi Türkiye’ye iyi gelmedi, yeniden parlamenter sisteme dönülmeli’ diyorsa, bu mesele siyasi bir tartışma değildir. Bu ülkenin gerçek bir beka tartışması varsa, kuvvetler ayrılığı meselesidir, yargı bağımsızlığı meselesidir, bir kişinin bütün gücü elinde bulundurması değil, dengenin ve denetlemenin olması meselesidir” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

HEDEF 2023

“Bir yerel seçim yaşadık. 31 Mart, dünya siyaset tarihine geçmiş, altın harflerle yazılmış, dünya demokrasi tarihine geçmiş seçimlerdir. Türkiye’de seçimle gelenin, seçimle götürülebildiğini, ana muhalefet partisinin büyükşehir belediyelerini kazanabildiğini, demokrasiye dair bir umudun olduğunu gösteren bir seçimdir. Bir hedefin altını çizmek gerekiyor. Hedef 2023. İstedikleri kadar birileri ‘hedef 2023’ diye slogan atsınlar, demokrasiyi özümsememiş, millet iradesini değil, bir kişinin egemenliğini savunanların hedefi 2023 olamaz.29 Ekim 2023’te, Cumhuriyetin 100. yılında bir cumhurbaşkanı cumhuriyet resepsiyonu verecek. O cumhurbaşkanı, Atatürk’e layık bir cumhurbaşkanı olacak. Bizim hedefimiz budur.

2023 YÜRÜYÜŞÜNÜ ZAAFA UĞRATMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Bunun için 31 Mart’ta seçilen belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize büyük görevler düşmektedir.Belediye başkanlarımız çalışacak, biz arkasında duracağız. Ama onlar, evrensel demokrasi kazanımlarına uygun hareket edecek. Birisi damadını ülkenin ekonomisinin başına getiriyor diye ondan cesaret alıp damadını yardımcı falan atayanlarla da işimiz yok. Çok açık söylüyorum. 2023 yürüyüşünü zaafa uğratmaya kimsenin hakkı yok. Belediye başkanlarımız çalışacak, gece gündüz çalışacağız. İnsanlar ben bu belediye başkanına iyi ki oy vermişim diyecek. AKP’liler ve MHP’liler, ‘Oy vermedim ama iyi ki bu başkan seçilmiş’ diyecek. İstanbul’a, İzmir’e, Ankara’ya insanlar bakacak, ‘CHP, bu ülkeyi de güzel yönetir’ diyecek ve bu kabus o zaman bitecek.”

Yorumlar (0)