CHP'li Özcan Purçu'dan kutlama mesajı: CHP'nin 98. Yılı ve İzmir’imizin Kurtuluş'unun 99. Yılı kutlu olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun günü olan 9 Eylül 1922 tarihinden bir yıl sonra 9 Eylül 1923’te kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Partimizin kuruluş dilekçesini, Halk Fırkasının Genel Başkanı sıfatıyla, İçişleri Bakanlığı’na bu tarihte vermiştir.

Vekil Haberleri 09.09.2021, 09:23
CHP'li Özcan Purçu'dan kutlama mesajı: CHP'nin 98. Yılı ve İzmir’imizin Kurtuluş'unun 99. Yılı kutlu olsun!

Bugün, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının savaş meydanlarında kurduğu, “kurtuluşun ve kuruluşun partisi”, 98. Yaşını kutluyor!

Kurulduğu gün itibarıyla Kuvayi Milliye ruhuyla hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman hak, hukuk, adalet, eşitlik, laiklik ve yenilikten yana olmuş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlkeleri doğrultusunda politikalar üretmiştir.

Partimizin temeli olan Halk Fırkası’nın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında iktidara gelmek için hazır olan partimiz adına, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağımızı belirterek, başta CHP Kurucu Lideri Ulu Önder Atatürk olmak üzere partimiz bünyesinde emeği geçen tüm örgütümüze teşekkürlerimi iletiyor, Cumhuriyet Halk Partisinin 98. Yıl dönümünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne şans getirmesini diliyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olarak, seçim bölgem olan İzmir’in kurtuluşunun da 99. yıl dönümü olan bu özel günde, son zamanlarda halkımızın içinde bulunduğu ekonomik buhran ve adaletsizlik başta olmak üzere, tüm sıkıntılardan kurtulması için elimizden geleni yapmaya, aydınlık bir gelecek için 81 ilde çalışmaya, yılmadan devam edeceğimizi vurgulamak isterim. CHP iktidarında, her daim uyum ve barış içinde yaşayan, eşit, refah seviyesi yüksek, çağdaş uygarlık hedefinde emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye toplumu dileğiyle…

Kökeni Milli Mücadele’ye dayanan, halkın egemenliği, eşitlik, yenilikçilik, laiklik, emekten yana olmak gibi solun ayırt edici özelliklerini taşıyan özgün bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisinin 98. Yılı ve İzmir’in Kurtuluş’unun 99. Yılı kutlu olsun. Yolumuz açık olsun…

 

Yorumlar (0)