CHP'li Orhan Sümer, “Hani yol yapmıştınız. Kozan, Mansurlu, Kayseri yolu 25 yıldır bitmedi”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, 25 yıldır bitirilemeyen Kozan, Mansurlu, Kayseri yolu ile ilgili aksaklıkları değerlendirdi.

Vekil Haberleri 31.08.2021, 10:35
CHP'li Orhan Sümer, “Hani yol yapmıştınız. Kozan, Mansurlu, Kayseri yolu 25 yıldır bitmedi”

25 YILDIR BİTMEYEN YOL

Orhan Sümer, “Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Salmanlı köyü ile Feke’nin Mansurlu köyleri arasında bulunan yol yaklaşık 25 yıldır yapılmayı bekliyor. AKP iktidarının en çok övündüğü konulardan bir tanesi bölünmüş yollar yapmak. Ancak ne hikmetse iş Adana’ya yapılacak yatırımlara gelince işler yıllarca aksayabiliyor. 19 yıl boyunca tüm iktidar yetkilileri yolun yapılacağı ve tamamlanacağı ile ilgili vaadlerde bulundular fakat verilen sözlerin hiç biri tutulmadı.”Dedi.

50 KÖYÜN KULLANDIĞI YOL BİR TÜRLÜ TAMAMLANMIYOR

Orhan Sümer, “Bölgenin aynı zamanda iki şehiri bir birine bağlayacak yol olması gibi bir özelliği de bulunuyor. Güzergahta bulunan 50 köyün kullandığı yolun yapılması durumunda Adana-Kayseri arasını 100 kilometre kısaltacağı ifade ediliyordu. İnderesi Yaylası olarak da belirtilen bölge, özellikle yaz aylarında vatandaşlar tarafından daha fazla kullanılıyor. Defalarca gündeme getirmemize rağmen iktidar yetkilileri ne muhalefet yetkililerinin ne de vatandaşın sesini duymuyor.” Dedi.

4 SENE ÖNCEKİ HEYELAN KALINTILARI DAHİ TEMİZLENMEDİ

Orhan Sümer, “Aslında çok vahim bir durumdan bahsediyoruz. Bahsettiğimiz güzergahta yaklaşık 4 sene önce heyelan meydana geldi. Halen heyelan kalıntıları yolda duruyor. İki araç karşılaştığı zaman heyelan kalıntıları yüzünden birbirlerine yol verip öyle devam etmek zorunda kalıyorlar. İktidar o kadar Adana’yı unutmuş ki Karayolları heyelan kalıntılarını temizleme zahmetine dahi girmiyor. İnşaat, rant ve yol yapımı konusunda bu kadar uzman olduğunu vaad eden bir iktidar döneminde Kozan, Mansurlu, Kayseri yolu ibretlik bir görüntü sergiliyor.”Dedi.

Yorumlar (0)