CHP'li Orhan Sümer: Çiftçinin Alın Teri Yok Sayılıyor

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday ithalatı için yeniden ihaleye çıkmasıyla ilgili eleştirilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 14.07.2021, 10:24
CHP'li Orhan Sümer: Çiftçinin Alın Teri Yok Sayılıyor

Orhan Sümer, “İthal Tarım Türkiye Ekonomisinin Sonu Olacak.” Dedi

SÖZDE YERLİ MİLLİ - TARIMDA İTHAL

Orhan Sümer, “Açıkladığı fiyat, piyasanın gerisinde kalınca içerden arpa ve buğday alamayan Toprak Mahsulleri Ofisi 440 bin ton arpa, 395 bin ton ekmeklik buğday olmak üzere toplamda 835 bin ton ithalat için 2 yeni ihale açtı. Böylece iki haftada toplam 1 milyon 550 bin ton arpa ve buğday ithalatı ihalesi açılmış oldu. Sözde yerli ve milli olduğunu iddia eden iktidar tarım ürünlerinde sürekli olarak ithalatı tercih ediyor. Bu da çiftçinin toprağına küsmesine neden oluyor” Dedi.

ÇİFTÇİNİN ALIN TERİ YOK SAYILIYOR

Orhan Sümer, “Toprak Mahsulleri Ofisinin 30 Haziranda açtığı 395 bin tonluk ithalat ihalesinde ton başına ortalama 2.270 lira buğday alındı. Ülkemizdeki verimli toprakların ekilememesinin, çiftçinin tarlasına küsmesinin, ithalat tarımının ülkede egemen hâle gelmesinin tek sorumlusu buğdayın doğduğu topraklarda yerli değil, ithal buğday satın alan AKP iktidarına elbette çiftçilerimiz ilk seçimde hesap soracaktır” dedi

ANADOLU TOPRAKLARI BUĞDAYA KÜSTÜ

Orhan Sümer, “AKP İktidarının tarım politikaları ne yazık ki tüm tarım sektörünü toprağına küstürmüş durumda. Sürekli olarak ithal tarım politikalarının uygulanması, çiftçinin girdi maliyetlerinde destek verilmemesi tarımı bitirme noktasına getirdi. Artık kuşaklardır çiftçilik ile uğraşan büyük aileler arazilerini satıp başka sektörlere ya da sadece borçlarını ödeyip işi bırakmaya yöneliyorlar. AKP İktidarı uğraşa uğraşa Anadolu’nun kadim topraklarını buğdaya küstürmeyi başardı. “Dedi.

Yorumlar (0)