CHP'Lİ ORHAN SARIBAL: İSTANBUL SEÇİMİNİN BEDELİ ÖDETİLMEK İSTENİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, 6 yıl önce attığı iddia edilen ve bazılarının da montaj olduğu ispatlanan twitlerden dolayı hakkında dava açılan ve 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul seçimlerindeki başarısından dolayı cezalandırılmak istendiğini söyledi.

Vekil Haberleri 27.06.2019, 18:09 27.06.2019, 18:21
CHP'Lİ ORHAN SARIBAL: İSTANBUL SEÇİMİNİN BEDELİ ÖDETİLMEK İSTENİYOR

Açılan davaya ilişkin “ortada bir suç yok. Birilerinin talimatıyla zorla açılan bir dava var” değerlendirmesinde bulunan Sarıbal, “Suçlamaya konu olan twitter paylaşımları 5-6 yıl önce atılmış. Bunların çoğu da montaj twitt. O zaman dava açılmamış. O zaman suç olmayan bu paylaşımlar bugün birilerinin talimatıyla dava konusu oluyor” dedi.

 

CHP’li Orhan Sarıbal’ın açıklaması şöyle:

“Sayın Canan Kaftancıoğlu 31 Mart Yerel Seçimlerinde, örgütüyle birlikte büyük bir başarı elde etti. Hukuksuz bir kararla iptal edilen ve 23 Haziran’da tekrarlanan Büyükşehir Belediye seçimlerinde başarısını katlayarak büyüttü. Kendisine karşı yapılan bütün saldırılara karşı eğilmedi, bükülmedi dik durdu. Bu tavrı ile de bütün demokrasi güçlerinin takdirini kazandı. Her kesimden kabul gördü. Bu da başarıyı getirdi. Şimdi bu başarı itibarsızlaştırılmak, cezalandırılmak isteniyor.

 

Ortada Suç Yok

Hedef Sayın Kaftancıoğlu'nun şahsında bütün demokrasi blokudur. Daha çok demokrasi, barış, kardeşlik isteyen kesime gözdağı vermek, sindirmek için Sayın Kaftancıoğlu hedef yapıldı. 6 yıl önce attığı ve bazılarının montaj olduğu ispatlanan twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında dava açıldı. ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ gibi iddialarla 17 yıl ceza isteniyor.

Aradan 6 yıl geçmiş şimdi yeni dava açılıyor. O zaman bu paylaşımlar suç değildi şimdi niye suç oluyor? Sayın Kaftancıoğlu İstanbul Seçimlerinde başarılı olunca mı suç oldu? Ya da şöyle sormak lazım; İstanbul seçimlerinin kazanılmasında büyük bir rolü almasaydı bu dava açılır mıydı?

Eski yasalara göre suç olmayan eylemler yeni çıkan Cumhurbaşkanlığı yasaları ile suç haline getiriliyor ise yasalar geriye işlemez. O zaman bu davanın açılmasının hukuki hiçbir gerekçesi yok. Çünkü ortada bir suç yok.

Yapılan faşizan bir tutumdur. Sayın Kaftancıoğlu, seçim başarılarından dolayı cezalandırılmak isteniyor. Birilerinin talimatıyla açılmış bir davadır ve tamamen siyasidir. Ortada bir suç yoktur. Zorla açılmış bir dava vardır. İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nu yalnız bırakmayacağız ve asla teslim olmayacağız.”

Yorumlar (0)