CHP'li Okan Gaytancıoğlu:Trafik Cezaları Yeni Bir Vergi Oldu

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu trafik cezalarının artık vergiye dönüştüğünü ve vatandaşı tuzağa düşürme anlayışıyla kesilmeye başlandığını söyledi.

Vekil Haberleri 03.03.2021, 11:27
CHP'li Okan Gaytancıoğlu:Trafik Cezaları Yeni Bir Vergi Oldu

TBMM’de yaptığı konuşmada “Pandemi döneminde Covid-19 virüsünden hızlı yayılan bir şey var, trafik cezaları. Ceza caydırıcılık özelliği taşır, oysa AKP âdeta bir yeni vergi gibi, vatandaşı nasıl tuzağa düşürürüm derdinde. Ceza kesmekle devlet yönetiliyorsa herkes yönetir. Trafik cezaları ‘Vatandaşı nasıl tuzağa düşürürüm?’ anlayışıyla kesilmeye başlandı” diyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Pazar günü sokağa çıkma yasağı var, pazar günü her yere radarlar konulmuş. ‘Olur ya, yollar boş diye boşa düşen bir vatandaş olursa ceza keseriz’ hesabı yapılıyor.” 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasının sonunda “Trafik cezalarında âdeta vergilendirmeye dönüşen bu uygulamalardan vazgeçilmelidir. Olur olmaz her yere hız levhası koyarak, vatandaşa ceza keserek trafik kazalarına çözüm getirilmez. Yandaşlara yedirdiğiniz bütçenin açığını vatandaşı haraca bağlayarak kapatamazsınız. Bütçe rahatlasın, vatandaş rahat nefes alsın istiyorsanız sarayın şalterlerini indirin” dedi.

Yorumlar (0)