CHP'li Nusret Bayar: “Muhtarlara Acilen Destek Verilmeli”

Antalyalı Kadın Muhtarlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, kadın muhtarların sorunlarını dinleyerek destek sözü verdi. Muhtarlık makamının kutsal olduğunu ifade eden Başkan Bayar, “Yüzyıllardır topluma hizmet eden muhtarlık makamını çok önemsiyoruz” dedi

Vekil Haberleri 20.11.2020, 13:08
CHP'li Nusret Bayar: “Muhtarlara Acilen Destek Verilmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Kadın İl Yöneticileri ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ile birlikte; kendisini ziyaret etmek isteyen ancak pandemi sebebiyle İl Başkanlığını ziyaret edemeyen Antalyalı kadın muhtarları, Engelsiz Kafe’de kahvaltıya davet etti. Mahallelerinde yaşanan sıkıntılardan, pandemi koşullarında muhtarlık sorumluluklarının artmasından ve bütçeyle ilgili zorluklardan bahseden kadın muhtarlar; muhtarlıklar için ayrılan bütçenin yeterli olmadığına vurgu yaptı. Kadın Muhtarlar Derneği Antalya İl Başkanı ve Uluç Mahallesi Muhtarı Hülya Bozkurt, özellikle pandemi döneminde yaşadıkları sıkıntıların milletvekilleri aracılığıyla meclise taşınması konusunda CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’dan destek istedi. Muhtar Hülya Bozkurt, “Muhtarlıklar olarak köprü görevi görüyoruz. Ek bir gelirimiz, kaynağımız yok. Covid-19’la birlikte sorumluluklarımız hayli arttı. İnsanların en rahat ulaşabildiği kurum olduğundan muhtarlar olarak biz; mahallenin doktoru, polisi, işçisi her şeyi olduk. İlçe Sağlık Müdürlüklerinden verilen iletişim numaralarına ulaşamayan vatandaşlar doğrudan bizi arıyor. Bu kadar çok sorumluluğun içinde, hiçbir donanımımız, koruyucu önlemimiz ekipmanımız ve kaynağımız olmamasına rağmen en sonunda filyasyon işlemleri de yaptık. Şimdi yeniden kısıtlamalar geldi ve dolayısıyla işsizlik artacak ve yine bize çok iş düşecek. Biz İl Başkanımızdan milletvekilleri aracılığıyla konuyu meclise taşımalarını rica ediyoruz. Bizlerin sorumluluğunun, yükünün azaltılmasını veya ek ödenek ile yardımcı ekipman sağlanmasını talep ediyoruz. Muhtarlar olarak birçok şeyi kendi cebimizden ödüyoruz” diye konuştu. Kadın muhtarların taleplerini ve önerilerini tek tek not alan İl Başkanı Nusret Bayar, konuyla ilgili elinden gelen tüm desteği vereceğini muhtarlara iletti.

“Muhtarlara Acilen Destek Verilmeli”

Muhtarlık makamının hem halka en yakın yönetim birimi olması, hem de insanların devletteki bizzat muhattabı olması dolayısıyla kutsal bir makam olduğunu ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, özellikle pandemi döneminde yalnız yaşayan, desteğe ihtiyacı olan birçok vatandaşın ilk aradığı kişinin muhtarlar olduğunu ve bu sebeple muhtarlara acilen ek ödeme, koruyucu ekipman, personel gibi desteklerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Bayar, “Siyaset çözüm makamıdır. Burada sizler halka hizmet esnasında yaşadığınız sorunlarını dile getiriyorsunuz, biz siyasetçiler de bu sorunların çözümü için elimizden geleni yapmak zorundayız. Pandemide içinde bulunduğumuz yeni dönem işimizi daha da zora sokacak. Şu an hükümetin salgında izlediği politika toplumu sürü bağışıklığına terk etmekte. Bu nedenle artık çok daha dikkatli olmak, çalışmalarımız esnasında kendimizi de korumak zorundayız. Muhtarlarımız hakkında partimizin yoğun bir çalışması var. Yüzyıllardır topluma hizmet eden muhtarlık makamını çok önemsiyoruz. Muhtarlıklarımızın bütçelerinin yetersiz olduğunun farkındayız. Bu nedenle partimizin meclise sunmak için düzenlediği yasa tasarısında; mahalle içerisinde toplanan emlak vergilerinin en az yüzde 1’lik kısmının muhtarlık bütçesine aktarılması durumu var. Bununla birlikte; normal koşullarda dahi muhtarlıklara en az 1 yardımcı personel temin edilmesi gerekirken, pandemi koşullarında bu durum mecburi hale gelmiştir. Ayrıca muhtarların seçimlerde birleşik oy pusulasında yer alması, muhtar adaylarının sicil soruşturmasından geçmesi gibi konular da partimizin çalışmaları içerisinde yer almakta” şeklinde konuştu.

“Kadın Muhtarların Sayısı Artmalı”

Muhtarların kadın olarak yaşadıkları zorluklardan da bahseden Antalyalı kadın muhtarlar, ‘Kadınlardan muhtar olmaz’ algısını yıkmak için normalden daha fazla çalışıp, mahalleli için yeri geldiğinde ailelerini ihmal etmek durumunda kaldıklarından bahsettiler. Kadınların yönetimde bulunmalarını her zaman desteklediklerini ifade eden Başkan Nusret Bayar, “Kadınların yönetiminde bulunduğu her organizasyon daha cana yakın, daha samimi, daha adil ve çeşitlidir. Çünkü kadının olduğu yerde vicdan vardır, yardım eli vardır. Kadının olduğu yerde sessizlere ses, kimsesizlere kimse vardır. Hangi komşusunun neye ihtiyacı olduğunu iyi bilen, mahallelinin sorunlarıyla ailesinin sorunları gibi ilgilenen, hiçbir ayrım yapmadan kapısını herkese açık tutan kadın muhtarlarımıza bu yürekten çalışmaları, kucaklayıcı tavırları için partim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki ilerleyen dönemde kadın muhtarlarımızın sayısı daha da artacak ve kadınların söz sahibi olduğu yönetimlerin başarısıyla hepimiz övüneceğiz” diye konuştu.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)