CHP'li Nurhayat Altaca Kayışoğlu Endişeleri Meclise Taşıdı!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çalı bölgesinin sulama ihtiyacını karşılamak için yapılan Çalı Göleti’nden elektrik üretilmesiyle ilgili girişimleri yerinde inceledi.

Vekil Haberleri 25.09.2019, 11:36 25.09.2019, 12:25
CHP'li Nurhayat Altaca Kayışoğlu Endişeleri Meclise Taşıdı!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çalı bölgesinin sulama ihtiyacını karşılamak için yapılan Çalı Göleti’nden elektrik üretilmesiyle ilgili girişimleri yerinde inceledi.

 
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Millet İttifakı’nın İyi Partili Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Osman Uçar ile birlikte Çalı Mahalle Muhtarı Kaan Doğan ile görüştükten sonra bölgede incelemelerde bulunan Altaca Kayışoğlu, verdiği soru önergesiyle de konuyu Meclis’e taşıdı.

 
Çalı halkının gelişmelerden duyduğu endişeye dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Türkiye’nin kaynaklarını verimli kullanmasından yanayız ancak, bir çalışma yapılırken, bölge halkının ihtiyaçları da gözetilmeli. Çevrenin ne kadar etkileneceği doğru hesap edilmeli. Çalı Mahalle Muhtarımız, Çalı Göleti’nin sulama amaçlı yapıldığını, ancak kendilerine yettiğini söylüyor. Dikkat çektiği bir başka nokta da Çalı Göleti’nden elektrik üretimi için yapılması planlanan çalışmanın bölgedeki orman alanıyla örtüşüyor olması. Çalı’nın gelişim bölgesinde kalması. DSİ’nin söz konusu çalışmasıyla ilgili ihale süreçlerinde yer alan firmaların yaptığı çalışmalardan yansıyan bilgiler, Çalıları endişelendirmiş gözüküyor. Bu konuların netleşmesi için Tarım Bakanı’na konuya ilişkin sorular sorduk. Bir an önce yanıtlanması bölge halkı için de durumun netleşmesi anlamına gelecek” diye konuştu.

 
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çalı Göleti’nden elektrik üretilmesiyle ilgili gelişmeler üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği önergede şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Bursa’daki sulama amaçlı göletlerden birisi olan Nilüfer ilçesi Çalı Göleti’nden elektrik üretilmesi amacıyla bir çalışma yapıldığından söz edilmektedir.

Bu bağlamda;

  1. 2001 yılında faaliyete alınan Çalı Göleti’nden söz edildiği üzere elektrik üretilmesi için bir çalışma yürütülmekte midir?

     

  2. Böyle bir çalışma söz konusu ise sulama amacıyla yapımı gerçekleştirilen Çalı Göleti’nden bölgedeki çiftçiler yararlanmaya devam edebilecek midir?

     

  3. Elektrik üretimi için Çalı Göleti’nin dönüşüme tabi tutulması halinde bölgedeki ormanlık alanlardan ağaç kesimi söz konusu olacak mıdır?

     

  4. Olacak ise bu kesim kaç dönümde ne kadar ağacı kapsamaktadır?”

Yorumlar (0)