CHP'li Necati TIĞLI'dan Sağlık Bakanına İstifa Et Çağrısı

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’dan Sağlık Bakanına Görevini Yap Uyarısı.

Vekil Haberleri 27.06.2019, 14:17
CHP'li Necati TIĞLI'dan Sağlık Bakanına İstifa Et Çağrısı

4 Temmuz 2017 tarihinden beri Giresun Üniversitesi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tıbbı Onkoloji Uzmanı olarak görev yapan uzman doktorun 6 Haziran 2019 tarihinde görevinden ayrılması ile birlikte Giresun’da ki kanser hastaları doktorsuz kalmıştı.

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “17 Mayıs 2019 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıtlasın diye bir soru önergesi vermiştim. Bugün itibari ile soru önergemize hâlâ bir cevap verilmemiştir. Önergemiz Giresun iline Onkoloji Uzmanı olan bir doktorun ne zaman atanacağı ile ilgiliydi. Sağlık Bakanlığı’nın bu ay içinde yaptığı atamalara baktığımızda maalesef Giresun’a atanan herhangi bir onkoloji uzmanı doktor yok. Bu ay ki atama kuralarının bitmesine sayılı günler kala Sağlık Bakanını Giresun’a onkoloji uzmanı bir doktor göndermesi için göreve çağırıyorum” dedi.

 

Onkoloji uzmanı bir doktorun Giresun’a atanması ya da görevlendirilmesi için konuyu daha önce meclis gündemine taşıyan CHP’li Tığlı, “2016 yılında Nurettin Canikli’nin özel gayretleri ile “Onkoloji Kliniği” açılacağı, 2018 yılında da "Onkoloji Sağlık Köyü" yapılacağı müjdelendiği bir dönemden geldiğimiz nokta koskoca Giresun iline bir onkoloji uzmanı doktorunun çok görülmesi olmuştur. Sağlık Bakanı’ndan sonra bu gayretleri gösteren ve müjde verenlerden de bu konuyla ilgili mütevazı bir katkı beklediğini” ifade etti.   

 

Sağlık Bakanı cevaplasın diye verdiğim soru önergemden sonra 21 Mayıs’ta Giresun Valiliği, “Sağlık Bakanlığı’ndan onkoloji uzmanı bir doktorun atanması talebinde bulunduklarını ve/veya atama yapılana kadar geçen süre içinde il dışından resen bir uzmanın görevlendirilmesini  istediklerini” belirten bir açıklama yapmıştı diyen CHP’li Tığlı, “Sağlık Bakanlığı’nın hiç vakit kaybetmeden Giresun’a derhal bir onkoloji uzmanı doktoru göndermesi gerektiğini” söyledi.    

 

YETKİYİ KULLANMAMAK HASTALARI ÖLÜME TERK ETMEKTİR

 

CHP’li Necati Tığlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şöyle seslendi:

Giresun’da ki kanser hastaları onkoloji uzmanı olmadığı için tedavilerini yaptıramıyorlar. Hastalarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız gözlerimizin önünde birer birer eriyor.

 

Ne için? Sağlık Bakanlığı Giresun’a uzman bir onkoloji doktoru gönderemediği için…

 

Uzman bir onkoloji doktorunun olmamasını sakın ola ki atama kriterlerine falan bağlamayınız. Zira böyle önemli, hassas ve yaşamsal bir konuda atamanın yapılmasını bekleyerek hastaları ölüme terk etmek, verilen yetkiyi kullanamamak ve görevi yapamamaktan başka bir şey değildir.

 

Giresun’da ki kanser hastalarının yalnızlığa ve ölüme terkedildiğini söyleyen CHP’li Tığlı, “bu saatten sonra Giresun’da tedavi olamayan, tedavisi aksayan ve ölen tüm kanser hastalarından Giresun’da ki hastanemize bir doktor gönderemeyen AKP iktidarı ve onun Sağlık Bakanı sorumludur. Sağlık Bakanı ya görevini yapacak ve Giresun’a uzmanı bir onkoloji doktoru gönderecek ya da görevini yapamadığı için istifa edecektir” dedi.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)