banner773

CHP'Lİ MÜZEYYEN ŞEVKİN:AFAD, PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı sorumluluğunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmesine tepki gösterdi

Vekil Haberleri 04.07.2019, 10:06
CHP'Lİ MÜZEYYEN ŞEVKİN:AFAD, PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2009 yılında 5902 sayılı kanunla kurulan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı sorumluluğunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmesine tepki gösterdi.

Dr. Şevkin, AFAD’ın 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin ardından çeşitli şuralar sonucu 2009 yılında kurulduğunu ancak mecliste görüşülen 7269 sayılı yasa gereği AFAD Başkanlığı’nın sorumluluğunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildiğini söyledi. Dr. Şevkin, “Oysa deprem, heyelan, kaya düşmesi, su baskını, çığ gibi doğal kaynaklı afetlerde patlama, yangın gibi kimyasal ve biyolojik felaketlerde AFAD’ın uzman olduğunu dile getirdi.
PEŞKEŞ Mİ VAR?

“On yıl önce AKP iktidarı eliyle kurulan bu kurumdan acaba ne oldu da vazgeçildi?” diye soran Dr. Şevkin, “Uzman olan bu kuruluşlar, yılların birikim ve tecrübesiyle oluşmuş bu kamu kurumlarının görev ve yetkileri neden altüst edilerek kapatılıyor? Yanlış üzerine yanlışlar yapılıyor. Acaba bu kurum ranta mı peşkeş çekiliyor diye sormak istiyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)