CHP'li Müzeyyen Şevkin: Taksiciler sadece mazota çalışıyor!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e dert yanan taksici esnafı, artık evlerine ekmek götüremez hale geldiklerini vurguladı.

Vekil Haberleri 18.08.2022, 14:49
CHP'li Müzeyyen Şevkin: Taksiciler sadece mazota çalışıyor!

Tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da motorin fiyatlarındaki dalgalanma, trafik sigortası ve kasko ücretlerine gelen fahiş zamlar nedeniyle özellikle taşımacı esnafı ve taksiciler kara kara düşünmeye başladı.
Adana’da hükümetin kapatma girişimlerine karşı çıkılan Şakirpaşa Havalimanı’nda taksicilik yapan esnaflar, dertlerini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e anlattı. 50 taksi ile hizmet veren, aileleriyle birlikte 500 kişiden fazla insanın evine ekmek girmesine vesile olan Havaalanı Birlik Taksi Kooperatifi esnafları, artan motorin fiyatları, trafik ve kasko ücretlerine gelen fahiş zamlar nedeniyle evlerine ekmek götüremez duruma geldiklerini, havaalanının da kapatılması durumunda evlerine ekmek götürecek kapı bulamayacaklarını vurguladı.

 

“BRENT PETROL DÜŞÜYOR MOTORİN ZAMLANIYOR”
 

18 Ağustos 2022 itibariyle Brent petrol fiyatı 93,66 dolar seviyesinde olmasına rağmen motorinin fiyatının artış göstermesi, trafik sigortasında ve kaskoda önü alınamayan artışlar nedeniyle kara kara düşünmeye başladıklarını ifade eden taksiciler, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Havaalanımız da kapanırsa ekmeğe muhtaç hale geleceğiz” diye konuştu.
Taksici esnafının derdini dinleyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, brent petrol fiyatlarının geçen ay 101,88 dolar seviyesinde iken  18 Ağustos itibariyle 93,66 dolar seviyesine gerilemesine rağmen özellikle motorin fiyatının yükselmesinin anlamsızlığını vurgularken, taşımacı esnafına zor günler yaşatıldığını ifade etti. Şakirpaşa Havalimanı’nın da stratejik bir öneme sahip olduğunu, kapatılamayacağını dile getiren Dr. Müzeyyen Şevkin, motorin ve trafik sigorta ve kasko poliçelerindeki fahiş artışlara bir de havalimanının eklenmesi durumunda Adana esnafının tamamının büyük yara alacağını ifade etti.
Tüm dünyada petrol piyasasına yön veren Brent ya da Brent Blent olarak bilinen petrol fiyatlarının düşüş eğiliminde olmasına rağmen Türkiye’de Ağustos ayında yeni zamla  birlikte 24 lira düzeyine çıkan motorindeki zamların yanı sıra trafik sigortası ve kasko ücretlerine gelen fahiş zamlar nedeniyle taksicilerin çıkmaza sürüklendiğini dile getiren Dr. Şevkin, “Yüksek enflasyon ve döviz kurundaki artışa bağlı olarak zararı her geçen gün artan sigorta sektöründeki fiyat artışlarından taksiciler de payını aldı. Geçen yıl Ağustos ayında en ucuz 3 bin TL bandında sigortasını yaptıran esnaf, bu yıl Ağustos ayında ise 5 bin 300 TL bandında prim ödemek zorunda kalıyor. Son yayınlanan genelge ile birlikte Eylül ayından itibaren bu tutar 6 bin TL’nin üstüne çıkacak” diye konuştu.

 

TAKSİCİLER BAKIN NE DEDİ?
 

22 yıllık taksici Evren Kılıç ise “Taksici esnafı hayatından memnun değil. 22 yıllık taksiciyim böyle mazot fiyatları görmedim. Dünyada benzinin fiyatı düşüyor, mazot fiyatı habire yükseliyor. Evimize ekmek götüremiyoruz. Trafik sigortası aşırı yüksek, yaptıramıyoruz. Ayrıca havalimanımız da kapatılırsa sadece taksiciler değil komple Adana ekonomisi büyük zarar görecek” dedi.
27 yıllık taksici esnafı Ramazan Çiftçi de “Sadece mazota çalışıyoruz. Sigortalar aldı başını gitti. Havalimanımızın da bir belirsizliği var. Havalimanımız da kalkarsa boşa düşeceğiz” diye konuştu.
10 yıllık taksici Ali Orucu da, “Şimdiye kadar güzel işleyen havalimanımız neden kapanıyor ki? Yeni havalimanının yeri çok uzak. Herkesin bütçesine dokunacak. Havalimanı kapanırsa vatandaşımız yeni havalimanına gitmek için 400-500 lira para ödeyecek” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)