banner773

CHP'li Müzeyyen Şevkin: “Patates ve soğan üreticisi ürününü hasat etmiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, bir dönüm girdi maliyeti 2 bin 500 lirayı bulan soğan ile dönümde 5 bin lira harcama yapılan patatesin tarlada kaldığını kaydetti.

Vekil Haberleri 28.05.2021, 10:24
CHP'li Müzeyyen Şevkin: “Patates ve soğan üreticisi ürününü hasat etmiyor”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla çiftçinin ve hayvan üreticisinin sorunlarını gündeme taşıyan Dr. Şevkin, çiftçinin artan maliyetler karşısında ne yapacağını bilemez hale düşürüldüğünü kaydetti.
“SEBİL DAĞITILIYOR”
Soğan ve patatesin bir kilogramındaki işçilik maliyetinin 35 kuruş olmasına karşın ürünü tarlada 50 kuruşa satamayan Çukurovalı üreticiye hiçbir destek verilmediğini dile getiren Dr. Şevkin, “Adanalı üretici büyük zarar içerisinde. Zarar nedeniyle ürününü hasat etmiyor. Çiftçi; hasat etmediği tarladaki soğan ve patatesi vatandaşa Adana tabiriyle ‘sebil’ dağıtıyor” diye konuştu.
“MERALAR YOK EDİLİYOR”
Girdi maliyetlerinin yüksekliğinin çiftçinin adeta belini büktüğünü dile getiren Dr. Şevkin, “Bereketli tarım topraklarında girdilerin yüksekliğinden dolayı çiftçi tarımdan uzaklaşıyor. Tarım toprakları her geçen gün elden çıkıyor, meralar yok ediliyor. Bu gidişle millet yiyecek ekmek bulamayacak, gıda ihtiyacını karşılayamayacak. Tarım Bakanlığı’nı çiftçiye desteğe bekliyoruz, göreve davet ediyoruz.”

Yorumlar (0)