banner758

CHP'li Müzeyyen Şevkin: Köylü kadınlardan eğitim ‘sistemsizliği’ne sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de eğitim sisteminin içinden çıkılmaz bir hal aldığını vurguladı.

Vekil Haberleri 27.05.2021, 10:18
CHP'li Müzeyyen Şevkin: Köylü kadınlardan eğitim ‘sistemsizliği’ne sert tepki!

Adana’nın Yüreğir ilçesinde köyden mahalle statüsüne dönüştürülen Havraniye’de köylü kadınlar ve çocuklarla bir araya gelen Dr. Şevkin, kadınların eğitime dair karamsarlığını ve serzenişlerini dinledi.

“ÇOCUKLARIMIZA YAZIK DEĞİL Mİ?”

Çocuklarının eğitim-öğretimden geri kalmasını sert sözlerle eleştiren Havraniyeli kadınlar, “Okul yok. İnternetimiz yok. Tablet zaten yok. Maddi durumu iyi olanlar internete de EBA’ya da tablete de ulaşıyor ama biz ulaşamıyoruz. Çocuklarımızın eğitime başlamasını istiyoruz. Burası köy ve çocuklarımızın yapabileceği çok şey yok. Bizim çocuklarımıza yazık değil mi? İki yıl eğitim görmeyen çocuklarımız ileride ne yapabilecek? Oteller açıkken okulları neden açmıyorlar. Çocuklarımızın ders notları yükselsin diye gidip öğretmenlere ricada bulunmamız gerekiyor. Evimizde internetimiz yok,  ev sahibimizden internet alıyoruz. Nereye kadar bu şekilde devam edebiliriz ki! ” şeklinde konuştu.

“EĞİTİME BÜYÜK DARBE VURULUYOR”

Türkiye’de 21. Yüzyılda Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) ulaşamayan, interneti ve tableti ve hatta televizyonu olmayan vatandaşlar olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, pandemi sürecinde yanlış eğitim politikaları nedeniyle milyonlarca çocuğun eğitim hayatına büyük darbe vurulduğunu söyledi.

Eğitim-öğretimin en önemli başlangıçlarından olan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin iki yılının heba edildiğini ve telafisinin mümkün olmadığını dile getiren Dr. Şevkin, 2 milyon 400 bin evde internet olmadığına işaret ederken, 754 bin hanede de televizyon olmadığına işaret etti.

“VELİLERİN DE ÇOCUKLARIN DA PSİKOLOJİSİ BOZULDU”

Tüm bu olumsuzluklar ışığında öğretmenlerin de velilerin de çocuklarla birlikte psikolojisinin bozulduğunu belirten Dr. Şevkin, hükümetin de beceriksiz eğitim politikaları nedeniyle ikiye bölündüğüne vurgu yaptı. Dr. Şevkin, “Nitekim Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u “beceriksizlikle” suçlamıştır” diye konuştu.

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, okulların açılamadığı bir dönemde internetsiz, EBA’sız ve tabletsiz bir eğitim modeli düşünülemeyeceğini, CHP iktidarında en geç 2 yıl içerisinde internetsiz hiçbir ev kalmayacağını, eğitim-öğretimin hiçbir sürecinde torpile müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.


Yorumlar (0)