CHP'li Mustafa Adıgüzel:Sağlık Çalışanlarını Her Konuda Olduğu Gibi Bu Konuda Da Unuttular

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Meclis’te düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarının salgın sürecinde yaşadığı sorunlara değindi. Verilen sözlerin tutulmamasını eleştiren Adıgüzel şunları ifade etti.

Vekil Haberleri 05.06.2020, 11:36
CHP'li Mustafa Adıgüzel:Sağlık Çalışanlarını Her Konuda Olduğu Gibi Bu Konuda Da Unuttular

“Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkçılara sadece maddi destek değil, sosyal haklar ve çalışma koşulları ile ilgili sözler vermişti. Bu konularda en ufak bir gelişme olmadı. Bugünlerde hastanelerin gelirlerinin azalması ve Hazine’den hastanelere yeterli kaynak aktarılmaması nedeniyle, döner sermayelerden sağlık çalışanlarına yapılan ödemeler de, bırakın söz verilen iki kat oranında paylaşılmasını, eskisi kadar bile ödenemez hale gelmiştir. Bu nedenle hastanelere acil kaynak aktarımına ihtiyaç vardır.

Özel hastanelerde, toplam hasta sayısının azalmasından kaynaklı ciddi gelir düşüşleri vardır. İnsanların Covid-19 nedeniyle hastanelere gitmekten imtina etmesi, ameliyatların yapılmaması gibi nedenler toplam hasta sayısındaki düşüşün temel nedenleridir. Çok önemli bazı özel hastanelerin 3-4 ay içerisinde iflas etme noktasına geleceğini buradan duyurmak istiyorum.

Bu salgın sürecinde sağlık çalışanları en ön safta mücadele etmekte ve birçoğu da hayatını ortaya koymakta ve hatta kaybetmektedir. Bizler, Meclis’in açıldığı bugünlerde, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için bir kanunu konuşmak isterdik. Bu durum hükümetin sağlık çalışanlarına bakışını sergilemektedir.

Biliyorsunuz çocuklar için Çarşamba ve Cuma günleri öğlen saatlerinde sokağa çıkma izni söz konusu, fakat sağlık çalışanları ve emniyet mensupları bu saatlerde görev başında olduklarından çocukları ile beraber dışarı çıkma imkânları yoktur. Bu konuda da sağlık çalışanları ne yazık ki unutulmuştur.

Yorumlar (0)