CHP'li Mustafa Adıgüzel: Seri katiller..

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun Korgan İlçesi Karakoyunlu Mahallesi’ne gitti ve ağaç kesimlerine yöre halkı ile birlikte tepki gösterdi. Yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Vekil Haberleri 12.05.2021, 12:29
CHP'li Mustafa Adıgüzel: Seri katiller..

“Kuzey ormanlarında seri katiller var Artvin'den Kırklareli ne kadar tüm Kuzey ormanlarında çeşitli isimler altında, hükümetin desteği, teşviki ve dahi göz yumması ile ağaç katliamı ve orman talanı var. Bu vahşet artık durdurulmalıdır. Geçmişte ormanı devlet korurdu, şimdi vatandaş devletten ormanı ve ağacı korumaya çalışıyor. Orman Bakanlığına soruyoruz, Çevre Bakanlığına atıyor. Çevre Bakanlığına soruyoruz, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığına atıyor.

Ordu Korgan ilçesi Karakoyunlu Mahallesi'nde köylünün yıllardır çocuğu gibi bakıp büyüttüğü ağaçlar, bekçi tutup kolladığı orman köylüye haber verilmeden, ihale edilip kendi malları gibi hoyratça kesiliyor. Halbuki bir Ormanda seyreltme gençleştirme gibi çalışmalar olduğunda önce o köylünün kullanması gerekirken ihale yoluyla şirketlere verilip kesim yaptırılıyor.  Üstüne üstlük denetleme yok. 20 cm üstündeki işareti olmayan kesilmemesi gereken ağaçlar da kesiliyor.

Hatta önce kesim yapıp sonra işaretleme ona uygun yandaş orman işletme tarafından yerine getiriliyor. Buranın Filistin'den ya da insan vahşeti olan herhangi bir coğrafyadan farkı yok. Burada da boy boy canlar fidanlar upuzun yerde yatıyor. Yine haykırıyoruz. Toprak da vatan, su da vatan, ağaç da vatan.  Ve buna ihanet edenler, hangi makam ve mevkide olursa olsun, er ya da geç bedelini bu halka ve hukuka eninde sonunda verecekler.”

Yorumlar (0)