CHP'li Mustafa Adıgüzel: İçişleri Bakanından Evlere Şenlik Cevap

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’in Temmuz ayında sorduğu sorulara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ilginç cevaplar geldi.

Vekil Haberleri 24.09.2021, 14:47 24.09.2021, 15:05
CHP'li Mustafa Adıgüzel: İçişleri Bakanından Evlere Şenlik Cevap

Adıgüzel’in Temmuz ayında sorduğu sorulara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ilginç cevaplar geldi. Pek çok milletvekilinin sorularına da ortak tek bir paragrafla cevap veren Soylu, bu soruların kendi bakanlığı değil başka bakanlıkların uhdesinde olduğunu iddia etti.

Bilindiği gibi kanunen tüm belediyeler İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır. Bu nedenle milletvekilleri Belediyeler le ilgili usulsüzlük, yanlışlar benzeri sorularını yürütme organından İçişleri Bakanlığı’na yöneltirler. Adıgüzel de Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak kuruluşu olan ORTAR şirketinin gıda kolisi alım ihalesindeki yolsuzluk iddiaları ile ilgili önergelerini Soylu’ya yöneltmiş ancak Süleyman Soylu yazdığı cevap yazısında konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alanına girdiğini iddia etmiş. Konuyla ilgili açıklama yapan Adıgüzel şunları belirtti:

 

“Gıda kolisi yolsuzluğu ile ilgili sorumuza İçişleri Bakanı’ndan gelen cevap evlere şenlik. Gelen cevaba baktığımızda milletvekili arkadaşlarımızdan giden değişik sorulara ortak tek bir paragrafla ilgisiz başka bakanlıklara havale etmiş. Örneğin;

·        Kaş ilçesinde orman arazisinden kum çalarken yakalanıp gözaltına alınan kişilerin AKP’li Belediye Meclis üyeleri olup olmadığı sorusunu Adalet Bakanlığı’na,

·        sarmalık tütün satan işyerlerinin sayısı ve illere göre dağılımı sorusunun Tarım Bakanına,

·        gençlerin mutluluk oranı ile ilgili bir çalışmaları olup olmadığı sorusunun da Hazine ve Maliye Bakanlığına havale etmiş.

 

Bu İçişleri Bakanı hemen her konuda fikir beyan ediyor. Her şeye maydanoz oluyor. Bir tek kendi işini yapmıyor. Son günlerde gizli ve kirli birçok konuda adı geçiyor. Şu karşıki dağdan bir taş kaldırsanız altından Soylu çıkıyor. Bunlara bir cevabı yok. Bizim de sorularımıza bu Hiçişleri Bakanı cevap vermediği gibi, başka bakanlığın, Spor Bakanlığının görev alanına giriyor, çünkü topu taca atıyor.”

Yorumlar (0)