CHP'li Mustafa Adıgüzel: Fındıkta ihanet zinciri..

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Fındık bu ülkenin 1 numaralı tarım ihracat kalemidir. Hükümetin fındık politikası tüm tarım politikasının göstergesidir, aynasıdır

Vekil Haberleri 14.05.2021, 11:49
CHP'li Mustafa Adıgüzel: Fındıkta ihanet zinciri..

Fındıkta Hükümetin Türkiyeyi getirdiği yer açıkça uluslarası bir soygun düzenidir. Çalınan çiftçinin alınteridir, çalınan Türk halkının  emeğidir.

Fındıkta üst üste gelen olumsuz hava koşulları daha şimdiden %30-50 ürün kaybına neden olmuştur. Bu yıl rekoltenin az olacağı ve fındık fiyatının bu nedenle yükseleceği düşüncesi ile fındık düzenbazları zirai don olayının fındığa iyi geleceği yalanını bile utanmadan sıkılmadan milletin yüzüne baka baka söylemiştir.

 

Diger bir yalan ise fındıkta ihracatın düştüğü yalanı idi. Rakamlar burada bir yıl öncesine göre,1 ay geç başlayan ihracat ile aynı hatta daha iyi durumdadır.

 

Fındığın masrafı, maliyeti fındık fiyatının çok çok üstündedir.

Dolar ileri fındık geri gelmiştir. Sezon başında açıklanan fındık fiyatı dolar endeksli bugün 26.5 TL ile kilo başına 4 TL ileri gitmişken fındık fiyatı tersine 2 TL geri getirilmiştir.

 

Fındık işleyen çikolata fabrikasında 400 çeşit gider kaleminin hepsi en az %25 zam görmüşken, fiyatı geri gelen tek girdi maddesi fındıktır.

 

Fındık da fındık emekçisi de bu hükümetten zulüm görmektedir. Sadece fındık üreticisi değil, fındıkta yerli sanayicimiz de devlet kartel işbirliği ile boğazlanmaktadır.

 

Fındıkta yabancı kartel büyük finansal gücü ile yerli sanayinin rekabet gücünü kırmakta, yerli sanayinin yurt dışı pazarlarına el altından  ucuz fındık vererek bu pazarları kapatmakta içerde de hükümetin açık desteği ile yerli sanayiyi de boğmaktadır.

 

Tüm milli devletler tarım ürünlerini finansal ve kurumsal olarak desteklerken, kendi 1 numaralı tarım ürününde bilerek destek olmayıp açıkça ihanet eden tek ülke Türkiye dir.

TMO bile üreticiden ucuza fındık alıp ticaretini yapmakta, üreticinin üzerinden para kazanmakta, ama mesele destek olmaya gelince fındık sahipsiz bırakılmaktadır, es geçilmektedir. İhanetin boyutu o kadar büyüktür ki, fındık emekçisine verilmeyen destek, fındık fiyatına verilmeyen destek yabancı fındık karteline Düzce'de olduğu gibi yaklaşık 600 milyonluk devlet desteği ile çok daha açık bir ihanete evrilmiştir.

Genel ahval yüz sene önceki durumdan farklı değildir. Lozan anlaşması ile kaldırdığımız kapitülasyonlar bu yabancı fındık kartellerine yeniden verilmiştir. Siz bu millete bu vatana düşmanmısınız

 

Yabancı kartel TMO, Rekabet kurulu bakanlıklar dahil devket kurumlarından ihracatçı birliklerinden fındık bahçelerine kadar her yerde vardır.

 

Bütün sanayisi dağıtılmış bütün tarlalarına girilmiş memleketin bütün fındık alanları işgal edilmiştir.

 

Bütün bundan daha vahim olmak üzere memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet delalet ve hatta hıyanet içindedir.

 

Tarım bakanı, sen Türkiye Cumhuriyeti'nin tarım bakanı mısın, İtalya'nın tarım bakanı mı?

 

Tarım bakanı ihanet içindedir

TMO ve Rekabet Kurulu ihanet içindedir

Yerli taşeronlar ihanet içindedir

Fındık emekçisine parmak sallayıp tehdit eden iktidar partisi il başkanları ihanet içindedir.

Olan bitene ses çıkarmayıp seyreden milletvekilleri ihanet içindedir

Balık baştan kokar. Bizzatihi Sn.Erdoğan  uluslararası fındık kartelinin destekleyicisi ve kollayıcısıdır.

 

Ama 100 yıl önce olduğu gibi bu işbirlikçi ihanet şebekesinden de bu kan emicilerden de bu milleti ve makus talihini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.

Yorumlar (0)