CHP'li Mustafa Adıgüzel'den 1 TL'lik Kalemleri 10 TL'ye alan Belediyeye Sorular

Cumhuriyet Halk Partsi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel,Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin dezenfektanlı kalem tasarlayarak öğrencilere dağıtması daha önce ulusal basında yer almıştı.

Vekil Haberleri 11.05.2021, 11:07 11.05.2021, 11:24
CHP'li Mustafa Adıgüzel'den  1 TL'lik Kalemleri 10 TL'ye alan Belediyeye Sorular

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel dezenfektanlı kalem ihalesi ile ilgili önemli soruları İçişleri Bakanlığı’na yazdığı bir yazı ve yaptığı açıklama ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e sordu. 267 bin TL bedelle ihale edilen işe tek firmanın katıldığını ve pazarlık usulü ile verildiğini söyleyen Adıgüzel şunları ifade etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımızın şu soruları yanıtlaması gerekir; Bu kadar yüksek bir bedel niçin pazarlık usulü ile bir firmaya verilmiştir? İhaleye neden tek firma girmiştir? Kamu İhale Kurulu’nun internet sisteminde kaç adet kalem alındığına dair ilgili dokümanlar niçin yoktur?  Kaç kalem için ihaleye çıkılmış, kaç kalem alınmıştır?

Yani bir kalemin birim fiyatı nedir? Bu kalemin tasarımının Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı ulusal basına servis edilmiştir. Şayet böyle ise kullanılan dezenfektan maddenin sağlığa herhangi bir zararı olmadığına ilişkin Sağlık Bakanlığı’ndan onay alınmış mıdır? Tasarımı firma yaptı ise firmanın anılan kimyasal madde için Sağlık Bakanlığı’ndan sağlığa zararlı değildir onayı var mıdır? Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nden böyle bir ürünün okullarda dağıtılmasının pedagojik uygunluğuna dair dağıtım izni alınmış mıdır? Biz bu soruları yavrularımız hem tüm halkımız adına soruyoruz. Cevabını Ordu Büyükşehir Belediye Başkanından bekliyoruz.”

Yorumlar (0)