banner773

CHP'li Mustafa Adıgüzel: Covid’de Akıl Almaz Uygulama!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Sağlık Bakanlığından yetkililerin talimatıyla hasta olsun ya da olmasın pek çok Covid testi yaptıran vatandaşa veya temaslılara ilaç verildiğini iddia etti. Hatta talimatın resmi yazışma yerine sözlü ya da Whatsapp mesajları ile verildiği yönünde bilgiler olduğunu belirten Adıgüzel’in iddiaları şu şekilde:

Vekil Haberleri 24.03.2021, 10:05
CHP'li Mustafa Adıgüzel: Covid’de Akıl Almaz Uygulama!

“Bazı illerdeki sağlık kurumlarından ve meslektaşlarımızdan gelen bilgilere göre; Covid testi yapılan kişilere sonucun pozitif negatif olduğuna bakılmaksızın ve Covid-19 teşhisi koymak için ilave tetkik de yapılmaksızın yani Covid-19 teşhisi dahi olmaksızın hatta sadece temaslı olmalarına dayanılarak Favipiravir etken maddeli ilacın rutin olarak başlanması için talimat verildiği ifade edilmektedir.

Covid-19 protokolünde böyle bir uygulama olmadığı için Sağlık Kurumları tarafından bu durumun gerekçesi sorulduğunda, Bakanlıktan talimat geldiği söylenmiştir. Bu talimatın yazılı olarak istenmesi üzerine şu ana kadar yazılı bir belge gönderilmemiştir. Resmi bir yazışma olmadığı, Whatsapp mesajları ve sözlü talimatlar yoluyla yürütüldüğü anlaşılmaktadır. Hatta Sağlık Bakanlığı’ndan bazı yetkililerin Favipiravir etken maddeli ilacı eksik kullandığı yönünde bazı sağlık kurumlarını uyardığı bilgisi de vardır. Yapılan sözlü talimatlar içerisinde “hasta ilacı kullansın ya da kullanmasın ancak mutlaka verin” şeklinde ifadeler belirtilmektedir.

Şimdi biz de doğal olarak Bakanlığa soruyoruz. Böyle bir uygulama yaptınız mı yapmadınız mı? Yaptı iseniz tıbbi gerekçesi nedir? Niçin hasta olmayan insanlara ilaç verilir? Bilim Kurulu’nun bu durumdan haberi var mı? Bildiğimiz resmi yazışma dışında kaydı tutulmayan, kontrolü yapılamayan, hesabı verilemeyen Whatsapp gibi devlet işleyişinde bulunmayan yöntemlerin talimatlar için tercih edilmiş olmasının nedeni nedir?”

 

Yorumlar (0)