banner773

CHP'li Mustafa Adıgüzel: Bir kutu hikayesi daha..

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Akparti Kadın Kolları kongresinde Belediye kaynakları, araç ve personelleri ile dağıtım yaptığını iddia etmiş ve önerge vermişti. Önergeye Süleyman Soylu’dan yanıt geldi.

Vekil Haberleri 01.10.2021, 12:32 01.10.2021, 13:41
CHP'li Mustafa Adıgüzel: Bir kutu hikayesi daha..

Kutu dağıtımı ile Belediye’nin ilgisi olmadığını söyleyen Soylu’ya Adıgüzel'in bir  sürprizi vardı. Meğer CHP’li vekil 8 ay önceki kongreden bir kutu tedarik etmiş bu cevabı bekliyordu. Belediye logolu, başkan imzalı logolu kutu ve o gün dağıtım esnasında çekilmiş resimler ile  “Kutu kutu pense Adıgüzel yerse…” diyen Adıgüzel açıklamasında şunları söyledi:

 

“Size yine AK Parti'nin bir kutu hikâyesini anlatacağım. Ama bu kutu ayakkabı kutusu değil bu kutu başka kutu.

14 Ocak 2021 tarihinde Ordu'da AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi de bu kongrede katılımcılara AK Partili üyelere bu pahalı kutulardan belediye kaynakları ile binlerce yaptırıp dağıttı. Ordu Büyükşehir kamyonlarının ve personellerinin burada dağıtım yaparken resimleri sosyal medyaya yansıdı. Ben de bu durumu bir soru önergesi ile İçişleri Bakanlığı'na sordum. 8 ay sonra 21 Eylül de Süleyman Soylu imzası ile cevap geldi. AK Parti Ordu il Kadın Kolları kongresinde dağıtılan kolilerin Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ilgisinin olmadığı yazıyor.

 Kutu kutu pense Adıgüzel yerse…

Çünkü ben o gün o kutulardan bir tane tedarik etmiştim. Kutunun üzerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin logosu ve adı var. Ve dahi Belediye Başkanı Hilmi Güler'in adı ve imzası var. Bu kutulardan binlerce yapılıp dağıtıldı. İçindekiler hariç sadece bu gösterişli kutunun kendisi 45-50 TL. O da normal fiyatı. Yandaşların belediyeyi kaça kazıkladığını da bilmiyoruz. Çünkü daha önce ortaya çıkardığımız gibi 1 TL lik kalemi 10 TL ye kazıklamışlardı.

Bakanlıktan gelen cevapta kutularla Ordu Büyükşehir’in alakası yok denildiği halde kutu elimizde Büyükşehir’in kutusu. Birisi yalan konuşuyor . Sayın Süleyman Soylu mu? Sayın Hilmi Güler mi? Bana doğru cevabı verin yoksa kutuyu açacağım.

Şimdi bu kutuyu açalım çünkü bu kadar devasa bir kutuda ne olduğunu herkes merak ediyor. İçinden küçük bir kolonya ve dezenfektan şişesi ile maske çıkıyor. Hani astarı yüzünden pahalı derler ya işte tam bu durum. Bu kutuyu binlerce yaptırıp kongrelerini finanse ettiriyorlar.

Millet açlıktan kırılıyor. Ekonomik koşullar altında eziliyor. Sizse gidip belediye kaynakları ile halkın parasını böyle ziyan ediyorsunuz. Sonra da sahil yoluna dandik nostaljik tramvay koyup küçücük çocuklardan ve öğrencilerden 2 TL para alıyorsunuz. Öğrencilerin kalem parasına ve harçlığına dahi göz koyup yüksek maliyetlerle kongrenizi finanse ediyorsunuz. Bunların hesabını size soracağız.

Tekrar bu soruyu buraya bırakıyorum. Bu ikisinden biri yalan konuşuyor. Hangisi?

Yorumlar (0)