CHP'Lİ METİN İLHAN: PANDEMİ İLE MÜCADELEDE TÜM SORUMLULUK VATANDAŞA YÜKLENMİŞTİR

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, pandeminin toplum hayatına negatif etkileri olduğuna değinerek bu durumun yaratmış olduğu kapanma ve diğer olumsuz mevzuların önüne geçilebilmesi için aşılama hususunda daha da hızlanılması gerektiğine dikkat çekerek bir dizi açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 28.07.2021, 18:26 28.07.2021, 18:27
CHP'Lİ METİN İLHAN: PANDEMİ İLE MÜCADELEDE TÜM SORUMLULUK VATANDAŞA YÜKLENMİŞTİR

Metin İlhan, yapmış olduğu açıklamalarında ilk olarak şu sözlere yer verdi: “Pandemi sürecinin gerek dünyada gerekse de ülkemizde henüz atlatılamadığı gerçeği ortada iken 1 Temmuz itibariyle Hükümet eliyle ekonomik kaygılar güdülerek tamamen normale dönülmüş gibi bir salgın seyri oluşturulmuştur ve çok garip bir şekilde süreç ile ilgili nerdeyse tüm sorumluk vatandaşın sırtına yüklenmiştir. Dolayısıyla bunun neticesinde de toplum olarak sosyal ortamlarda hiç salgın yokmuş gibi yol almaktayız.”

AŞILAMA %70'İ AŞANA KADAR DEVLET, KONTROLÜ BIRAKMAMALIDIR!

İlhan aşılama sürecinin ve oranının önemine vurgu yaparak söz konusu duruma hız kazandırılması gerektiğinin altını çizdi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bakanlığın açıkladığı verilere göre 23 milyon kişi henüz hiç aşı olmamış. 2. dozu olmayanların sayısı ise 17 milyondur. Kısacası ikinci dozu olmuş kişi sayısı ülke nüfusunun %25'ine ancak ulaşmıştır. Halbuki aşılama %70'leri aşana kadar devlet kontrolü bırakmamalıdır. Bu sebeple ülke genelinde aşılamanın teşvik edilmesi ve vatandaşlarımızın mutlaka bu konuda yeterli bilinç düzeyine ulaştırılması şarttır aksi halde normale dönülmesi mümkün değildir çünkü Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayıp çeşitli varyantlar oluşturması gerçeği tüm dünya genelinde ortada durmaktadır.”

İLHAN: “UNUTULMAMALIDIR Kİ YASAKLARIN OLMAMASININ TEK YOLU AŞIDIR.”

Son olarak CHP Milletvekili İLHAN, yaz aylarında salgının seyrinde görülen azalmanın toplumu rehavete sürüklememesi gerektiğine de değinerek şu sözlerle açıklamalarını noktaladı: “Eylül ile birlikte okulların açılmasını ve eski normal günlerimize dönmek istiyorsak bu aşılama süreci mutlaka tamamlanmalıdır. Ancak ne yazık ki iktidar kadrolarından kısık birkaç ses dışında bu konuda net tavırlar görememekteyiz. Maalesef aşı karşıtlarının çalışmaları, devletin aşıyı teşvik etme ile ilgili organizasyonlarından çok daha fazla ve koordineli olarak sürmektedir. Hükümet'in bu süreci atlatmaktaki tek ve en önemli yolun aşılama sürecinin tamamlanması olduğunu kavraması ve ivedilikle gerekli adımları atması hayati önem arz etmektedir zira yasakların olmamasının tek yolu aşıdır.”

Yorumlar (0)