CHP'Lİ METİN İLHAN KIRŞEHİR'DEKİ TOKİ MAĞDURLARININ SESİ OLDU!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, Kırşehir İlinin Bağbaşı Mahallesi TOKİ 3. etap projesindeki konutların hali hazırda vatandaşlara tesliminin yapılmadığını TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.

Vekil Haberleri 13.02.2020, 14:39
CHP'Lİ METİN İLHAN KIRŞEHİR'DEKİ TOKİ MAĞDURLARININ SESİ OLDU!

İLHAN yaptığı açıklamada çeşitli gerekçeler gösterilerek projenin bir türlü tamamlanamadığını ve ihale yoluyla verilen firmadan kaynaklı ekonomik sıkıntıların öne sürüldüğünü ifade ederek vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.

 

KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NİN İŞ BİRLİĞİNE CEVAP GELMEDİ

 

CHP Kırşehir Milletvekili İLHAN, projenin bir an önce ilerleyip hız kazanması için çevre düzenlemesi, altyapı ve peyzaj gibi işlerin tamamlanması hususunda, Kırşehir Belediyesi'nce verilmek istenen destek ve işbirliğine de TOKİ tarafından hiçbir yanıt gelmediğini sözlerine ekledi.

 

USULSÜZ KAZANÇ SAĞLANDIĞI İDDİLARI YER ALIYOR

 

Diğer taraftan İLHAN, kura yoluyla verilen daireler üzerinden bazı şahıslarca dar gelirli vatandaşlardan yasal olmayan şekilde toplanan konutlarla usulsüz kazançların sağlandığı iddialarının da yer aldığını belirterek söz konusu durumun ivedilikle araştırılması ve iddialar doğru ise yetkililer hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini yöneltti.

 

İLHAN: VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ İVEDİLİKLE ÇÖZÜME ULAŞTIRILMALI

 

Son olarak İLHAN, Çevre ve Şehircilik Bakanına seslenerek türlü gerekçelerle teslim tarihleri ertelenen konutların gerekli hassasiyetin gösterilerek bir an önce vatandaşlara teslim edilmesi ve devam etmekte olan mağduriyetin ortadan kaldırılması için hemen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Yorumlar (0)