CHP'li Metin İlhan: "Eğitimde ve öğretmenlerin özlük haklarında ivedilikle düzenlemelere gidilmeli"

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, öğretmenlerin ekonomik durumu ve toplumsal konumunun Ak Parti iktidarı boyunca sürekli azalan bir eğri ile seyretmekte olduğuna değinerek eğitimde ve öğretmenlerin özlük haklarına ilişkin konularda ivedilikle düzenlemeler yapılması gerektiğini ve bunun artık mecburi ve ciddi bir ihtiyaç olduğunu gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 25.11.2021, 12:13
CHP'li Metin İlhan: "Eğitimde ve öğretmenlerin özlük haklarında ivedilikle düzenlemelere gidilmeli"

CHP'li İLHAN, öğretmenlerin ekonomik durumu ve toplumsal konumunun Ak Parti iktidarı boyunca sürekli azalan bir eğri ile seyretmekte olduğuna değinerek eğitimde ve öğretmenlerin özlük haklarına ilişkin konularda ivedilikle düzenlemeler yapılması gerektiğini ve bunun artık mecburi ve ciddi bir ihtiyaç olduğunu gündeme getirdi.

 

İLHAN: "ÖĞRETMENLİK GERÇEK ANLAMIYLA BİR KARİYER MESLEĞİ OLARAK BİLİNMELİ."

İLHAN, öğretmenlik mesleğinin artık ideolojik ve popülist söylemlere kurban edilmeyip çağın gerekleri doğrultusunda yeni bir bakış açısıyla gerçek anlamda bir kariyer mesleği olarak yorumlanması gerektiğini belirterek bu durumun da değişen dünya ile yarışabilen bilgi ve teknoloji üretebilen bir ülke olabilmemiz hususunda büyük önem arz ettiğinin altını çizdi ve eğitime, öğretmenlere dair konunun bütünüyle ciddiye alınması gereken bir konu olduğuna dikkat çekti.

 

İLHAN: "BİR ÖĞRETMENİN MAAŞI 5-6 BİN TL OLUR MU?"

CHP Milletvekili İLHAN, eğitime öğretime ilişkin ele alınması gereken çok sayıda önemli hususun yer aldığını ve öğretmenlerin de haklarının iyileştirilmesi adına atılması gereken adımların olduğuna dikkat çekerek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Bu bağlamda, eğitim fakültelerinin yapısının yeniden ele alınmasından tutun da öğretmenlerin özlük ve ekonomik haklarının ivedilikle insanca yaşamaya yakışır bir seviyeye getirilmesine kadar çok acil atılması gereken adımlar var. Ama ilk önceliğimiz mutlaka öğretmenlerimizin ekonomik sorunlarını çözmek olmalıdır. Bir öğretmenin maaşı 5-6 bin lira arasında olur mu? Bu durumdan hiç mi rahatsız değilsiniz? Bugün öğretmenlerimize buradan bir müjde vermek isterdik ama bu hükümet ile maalesef imkânsız."

Yorumlar (0)