CHP'li Mehmet Göker’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM İdare Amiri CHP Burdur Milletvekili DR. Mehmet Göker’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı yayımladı.

Vekil Haberleri 23.11.2021, 10:45
CHP'li Mehmet Göker’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Öğretmenlerimiz hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartların çok gerisinde ve zor şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizde eğitim sisteminin içinde bulunduğu tablo, benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerle kıyaslandığında okullaşma oranları ile derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci oranları bakımından çok geridedir. Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla daha fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamaktadır.

Eğitici ve öğretici vasıflarıyla “kutsal” olarak tanımladığımız öğretmenlik mesleği, AKP döneminde hangi amaçla üretildiği belli olmayan politikalar nedeniyle itibar kaybetmiştir.

Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu adeta kanayan bir yara gibi ülke gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir. Ülkemizde şu anda 700 bine yakın öğretmen adayı atama beklemektedir.

Ancak eğitim sistemimizde başka ciddi problemler de bulunmaktadır. Ülkemizin eğitim alanında performansı yüksek değildir. Genç nüfusumuz bir avantaj olarak görülebilir ancak bu potansiyelin eğitilip, iş gücü piyasasına kazandırılması noktasında ciddi problemlerle karşı karşıya bulunmaktayız. Ülkenin her tarafında açılan üniversiteler ise entelektüel alt yapı, teknik donanım ve akademisyen yetersizliğinden adeta kıvranmaktadır.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir. Ülkemizin kalkınması ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkması ancak öğretmenlerimizin yetiştireceği fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesiller sayesinde olacaktır.

Tüm bu olumsuz gidişata rağmen ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ülkemizin geleceğe tırmanan merdiveninin taşlarını döşeyen sevgili öğretmenlerimizin, “Öğretmenler Günü”nü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar (0)