banner773

CHP'li Mehmet Göker'den Mehmet Akif Ersoy mesajı!

CHP'li Mehmet Göker, Mehmet Akif Ersoy için bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 26.12.2020, 13:42 26.12.2020, 13:46
CHP'li Mehmet Göker'den Mehmet Akif Ersoy mesajı!

Göker'in o mesajı: Kurtuluş savaşımızın başarısında cephede savaşan kahramanlarımız kadar, şiirleri ve yazıları ile milletimize moral ve cesaret aşılayan şairlerin de çok büyük bir katkısı vardır. Onlar milli mücadelenin cephe gerisindeki kahramanlarıdır.

Vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Mehmet Akif Ersoy, bu toprakların yurt olması için yaptığı katkılar ile övgüyü hak eden bir dava adamıdır. Bundan yaklaşık bir asır önce Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ayakta alkışlayarak kabul ettiği İstiklal Marşımızın yazarı, Kuva-yi Milliye ruhunu mısralarında taşıyan bu destansı şiiri için “Allah bu millete yeniden bir milli marş yazdırmasın” diyerek son noktayı koymuştur.

Birinci Dönem Burdur Milletvekilliği de yapmış olan Mehmet Akif Ersoy’a, dönemin parasıyla İstiklal Marşı’nı yazmış olması karşılığında 500 lira verilmiş, o ise parayı almayarak bir hayır kurumuna bağışlamıştır. Türk milletinin özgürlüğe ve bağımsızlığa olan sevdasını “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım” dizelerinde açık bir şekilde dile getirmiştir.

22 Aralık 2020 tarihinde, mecliste grubu bulunan 5 partinin ortak önergesi ile 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olmasını içeren düzenleme kabul edilmiş ve 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenmesi, kanunlaşmıştır.

84 yıl önce kaybettiğimiz, ölümünden sonra bile hâlâ yeri doldurulamamış olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 84. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Yorumlar (0)