CHP'Lİ MAHMUT TANAL:YHT İSTASYONUNDA YÜRÜYEN İSRAF!

Yüksek hızlı trenle yolculuk yapan CHP’li Mahmut Tanal’ın Söğütlüçeşme YHT İstasyonu’nda çektiği videoda, yolcular bindirilmediği halde yürüyen merdiven aralıksız çalışıyor. Tanal’ın paylaştığı fotoğraflarda ise bekleme sandalyeleri kir pas içinde.

Vekil Haberleri 14.10.2019, 12:00
CHP'Lİ MAHMUT TANAL:YHT İSTASYONUNDA YÜRÜYEN İSRAF!

İstanbul’dan Ankara’ya yüksek hızlı trenle yolculuk yapan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, bu sabah hareket saatinden önce beklediği Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nda gördüğü eksiklikleri ve yanlışları, video kaydı ve fotoğraflar eşliğinde sosyal medya hesabından paylaştı.
 

VATANDAŞIN BİNEMEDİĞİ YÜRÜYEN MERDİVEN DURMAKSIZIN ÇALIŞIYOR!
Tanal’ın paylaştığı videoda, yolcuların kullanımına kapalı olmasına rağmen yürüyen merdivenlerin durmaksızın çalıştığı görülürken, yürüyen merdiven sisteminin uyku moduna alınmamasına tepki gösteren CHP’li vekil, “Yapılanlar israf değil midir? Sabahın erken saatlerinde yürüyen merdivenler boşuna çalıştırılıyor. Uyku moduna almak çok zor olmasa gerek. Bu israfın faturası doğrudan veya dolaylı vergi olarak vatandaşa yansıyor” dedi.

 

OTURMA SANDALYELERİ KİR PAS İÇİNDE
İstasyonda yolcu bekleme salonundan da fotoğraflar paylaşan Tanal, oturma sandalyelerinin bakımsızlığına dikkat çekerek, “Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren İstasyonu'nda yolcu bekleme salonu bu halde... Oturma yerleri kir pas içinde. Ana istasyon böyleyse kim bilir diğerleri nasıldır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca bekleme salonlarının kapasitesinin yetersiz olduğunu belirten Tanal, “6 vagonlu trende her bir vagon en az 30 kişi deniliyor. Bu 180 kişi yapar. Bekleme salonu 40 kişilik. Vatandaşın oturabileceği yeterli kapasitede mekan yok. Kışı var, karı var, soğuğu var” bilgisini verdi.

TUVALETE GİTME ÇİLESİ
CHP’li Mahmut Tanal, tuvalet sayısının yetersizliğine ve uzak mesafede olmasına da dikkat çekerek, “Güvenlikten geçtikten sonra artık bulunduğunuz alanda tuvalet yok. Karşı tarafta var. O da ücretli. İnsan odaklı hizmet üretilmeli. Bir kere tuvaletlerin ücretsiz olması ve vatandaşın bulunduğu yere yakın olması lazım. Bu tür alanlarda vatandaş düşünülmeli” dedi.

Yorumlar (0)