CHP'li Mahmut Tanal: Öğrenciler Tarikat Yurtlarına Yönlendiriliyor

KYK yurdu yetersizliğine değinen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Bu tutum, öğrencileri tarikat ve cemaat yurtlarına, evlerine yönlendirmedir” dedi.

Vekil Haberleri 18.09.2021, 08:16
CHP'li Mahmut Tanal: Öğrenciler Tarikat Yurtlarına Yönlendiriliyor

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) yurt başvuru sonuçları açıklanırken, devlet yurduna yerleşemeyen üniversite öğrencilerini ve ailelerini barınma telaşı sardı.
 

10 binlerce öğrencinin açıkta kalması, AKP iktidarının yurt politikasını yeniden tartışmaya açtı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Twitter hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, yeterince devlet yurdunun yapılmamasının tarikat ve cemaatlere yaradığına dikkat çekti.

Tanal paylaşımında, “Her yıl aynı kaos! KYK yurtları yetersiz olunca öğrenciler açıkta kalıyor. 20 yılda yurt sorunu çözülmez mi? Apartman dairesi tipi üniversiteleri çoğaltıyorsanız, yurt da yapacaksınız. Bu tutum, öğrencileri tarikat ve cemaat yurtlarına, evlerine yönlendirmedir” ifadelerini kullandı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Kırklareli'nde Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda yurt sorununa değinerek, “Üniversiteler açıldı, yurt sorunumuz var. 20 yıldır yurt sorununu çözemediler. Kırklareli'nden bütün Türkiye'ye sesleniyorum: 1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım. Yurt sorunu dediğiniz nedir Allah aşkına ya? Bütün üniversitelerin kampüsünde yaparsınız… Onlar Türkiye'nin geleceği. Onlar ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırlarsa Türkiye o kadar büyüyecek. Ama siz bunları, pahalı yerlere mahkûm ediyorsunuz” diye konuştu.

Yorumlar (0)