CHP'li Mahmut Tanal'dan Hiroşima ve Beyrut çağrısı: Işıkları 1 dakikalığına kapatalım

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Hiroşima kurbanları ve Beyrut’taki patlamada hayatını kaybedenler için bu akşam saat 21.00’de evlerdeki ışıkların 1 dakikalığına kapatılması çağrısında bulundu.

Vekil Haberleri 06.08.2020, 13:39
CHP'li Mahmut Tanal'dan Hiroşima ve Beyrut çağrısı: Işıkları 1 dakikalığına kapatalım

ABD’nin Japonya’nın liman kenti Hiroşima’ya atom bombası atmasının üzerinden 75 yıl geçti. 200 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, yüz binlerce insanın sakat kaldığı saldırının etkisi bugün hala sürüyor. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta önceki gün meydana gelen korkunç patlama da Hiroşima’ya benzetiliyor.
Beyrut’taki patlama Hiroşima saldırısının yıl dönümüne denk gelirken, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’dan önemli bir çağrı geldi.
 

KAYBETİKLERİMİZ İÇİN IŞIKLARI 1 DAKİKALIĞINA KAPATALIM
 

Tanal, Hiroşima’daki atom bombası kurbanları ile Beyrut’taki patlamada yaşamını yitirenlerin anısına bu akşam saat 21.00’de evlerdeki ışıkların 1 dakikalığına kapatılması çağrısında bulundu.
CHP’li vekil, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gelin Hiroşima’nın atom bombasıyla yerle bir edilmesinin yıl dönümünde hem emperyalist vahşetin kurbanları hem de Beyrut’taki patlamada kaybettiğimiz insanlar için bu akşam saat 21.00’de evlerimizdeki ışıkları 1 dakikalığına kapatalım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)