CHP'li Mahmut Tanal: Bu Meselenin iktidarı muhalefeti yok

Küçükçekmece'deki 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıyla ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda buluna CHP'li Vekil Mahmut Tanal, "Bu meselenin iktidarı, muhalefeti yok. Bu yaratıkların en ağır şekilde cezalandırılacağı bir zemin oluşturulmalıdır" dedi.

Vekil Haberleri 25.04.2019, 10:06
CHP'li Mahmut Tanal: Bu Meselenin iktidarı muhalefeti yok

“YAZIKLAR OLSUN BİZE!”

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yayındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması kamuoyunu ayağa kaldırdı. Olayın fail ya da failleri henüz yakalanmazken, konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, istismarcılara karşı vakit kaybedilmeksizin gereken adımların atılması gerektiğini belirterek, “Küçükçekmece’de 5 yaşındaki yavrumuzun cinsel istismara uğraması kanımızı dondurdu. Artık sözün bittiği yerdeyiz! Lamı cimi yok, bu yaratıkların en ağır şekilde cezalandırılacağı bir zemin oluşturulmalıdır. TBMM de çocuk istismarının önlenmesi konusunda üzerine düşenleri yapmalıdır” dedi.

“VERDİĞİM KANUN TEKLİFLERİ TOPLU RAFLARA KALDIRILDI” 
Geçmişte çocuk istismarı, kadına şiddet ve cinsel saldırı konularına ilişkin TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun tekliflerinin dikkate alınmadığını anımsatan Tanal, “Daha önceleri üzerine basa basa vurguladığım gibi bu mesele muhalefet, iktidar meselesi değildir. Bu mesele partiler üstüdür. Ancak maalesef bu meseleye ilişkin sunduğum kanun teklifleri tozlu raflara kaldırılmıştır” ifadelerini kullandı. 

“ATAMIZIN KEMİKLERİ SIZLIYORDUR” 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği önemin altını çizen Tanal, şöyle devam etti: Daha dün Ulu Önderimizin armağanı 23 Nisan’ı, çocuk bayramını kutladık. Atatürk, günümüzü işaret edercesine “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı” demişti. Atamızın kemikleri sızlıyordur. Atatürk’ün emaneti çocuklarımıza gerektiği şekilde sahip çıkıp onları sefil yaratıklardan koruyamayacaksak yazıklar olsun bize…”

Yorumlar (0)