CHP'li Kumbul: Yarım Asırlık Çınar Özüne Döndü

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, bu yıl 56’ncısı düzenlenen Altın Portakal Film Festivali nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 01.11.2019, 13:53
CHP'li Kumbul: Yarım Asırlık Çınar Özüne Döndü

Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ile birlikte özüne, eski ihtişamlı günlerine geri döndüğünü belirten Kumbul; “bu sene 56’ncısı düzenlenen Altın Portakal Film Festivali, Maalesef geçtiğimiz dönem, festivalin özü olan ulusal yarışma kategorisi kaldırılarak yarım asırlık bu kültürel miras köklerinden kopartılmak istenmişti. Bunun yanı sıra festival, Antalya halkından uzaklaştırılmış, içe kapanık renksiz bir hal almıştı. Altın Portakal Film Festivali’nin özüne dönmesi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in, seçim dönemindeki en büyük vaatlerinden biriydi. Bu vaadini “Öze Dönüş” teması ile 56. Altın Portakal Film Festivali ile gerçekleştirerek, Türk sinemasının yarım asırlık lokomotifini tekrar ayağa kaldırdı” dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Tarihin, sanatın, kültürün iç içe geçtiği Antalya’mızın en önemli markalarından biri olan Altın Portakal Film Festivali, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ile birlikte özüne, eski ihtişamlı günlerine geri döndü.

Bu sene 56’ncısı düzenlenen Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasının en prestijli etkinliği olarak tarihteki yerini almıştır. Maalesef geçtiğimiz dönem, festivalin özü olan ulusal yarışma kategorisi kaldırılarak yarım asırlık bu kültürel miras köklerinden kopartılmak istenmişti. Bunun yanı sıra festival, Antalya halkından uzaklaştırılmış, içe kapanık renksiz bir hal almıştı.

Altın Portakal Film Festivali’nin özüne dönmesi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in, seçim dönemindeki en büyük vaatlerinden biriydi. Bu vaadini “Öze Dönüş” teması ile 56. Altın Portakal Film Festivali ile gerçekleştirerek, Türk sinemasının yarım asırlık lokomotifini tekrar ayağa kaldırdı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur”.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sanata bakış açımız budur. Dün olduğu gibi bugün de sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz. Onların özgür bir şekilde üretmeleri, kültür ve düşün dünyamızı geliştirmeleri için, her türlü olanağı yerel yönetimler başta olmak üzere sağlayacağız.

56. Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasına damga vuran isimlerden sinema emekçilerine, sanatseverlerden üniversite öğrencilerine yoğun bir katılım eşliğinde son derece başarılı bir şekilde geçmiştir. Böylesi görkemli bir organizasyona imza atan, gecesini gündüzüne katıp emek veren herkese teşekkürü bir borç biliriz.” Dedi.

Yorumlar (0)