banner773

CHP'li Köksal:“Türkiye gençlerle yükselecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye’yi gençlere emanet ettiğini ifade ederek, ülkenin gençlerle yükseleceğini söyledi.

Vekil Haberleri 18.05.2020, 16:16
CHP'li Köksal:“Türkiye gençlerle yükselecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, gençliğin önemine vurgu yaptı.
ATATÜRK ÜLKEMİZİ GENÇLERE EMANET ETTİ
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkemizi gençlere emanet ettiğini kaydeden Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Gençlerimiz, içinde bulundukları vaziyetin imkan ve şartlarını düşünmeksizin vazifeye atılacaklardır. Cumhuriyetimiz'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizde işgaller başladığı sırada Samsun'a çıkıp milli direnişi başlatmış, bu milli direnişin de milli bağımsızlıkla birleşmesini sağlamıştır. Kimse olmadığında 'Ben varım' diyebilme cesaretini gösteren Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Hükümeti'nin de baskısına boyun eğmemiştir. Atatürk, milli bağımsızlık kazanıldıktan sonra Samsun'a çıktığı günü gençlere armağan etmiştir. Bunda çok önemli bir mesaj vardır. Bu mesaj, ülkeye gençlerin sahip çıkmasıdır. Ben, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Milletvekili olarak diyorum ki: Biz Atatürk'ün Samsun'a çıktığı yaştayız, hepimiz Atatürk gibi genç ve coşku doluyuz. Kalbi Cumhuriyet ve Atatürk sevdası ile dolu olan her vatandaşımızın yaşına bakılmaksızın genç olarak sayıldığını biliyor; bu heyecanı taşıyan herkesin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum." diye konuştu.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETE GEÇTİ
"Milli Mücadele’nin 101’inci yıldönümünde Cumhuriyetimize, milletimize ve tarihe olan sorumluluğumuzla bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.” diyen Köksal, "19 Mayıs, bir milletin kurtuluşa olan inanışını, bağımsızlığa tutkunluğunu simgeleyen çok önemli bir tarihtir. Milletlerin tarihlerinde belirli kilometre taşları vardır ki bunlar toplumsal dönüşümün de habercisi olmuşlardır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in işgalinden sonra çıktığı Samsun, Milli Mücadele’nin başladığı, istiklal meşalesinin yandığı kilometre taşı olmuştur. 19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş Savaşımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasını sağlamış, böylelikle egemenlik kayıtsız şartsız millete geçmiştir. Nice mutlu 19 Mayıslar'a.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)