CHP'li Köksal’dan jet önerge: Sorumlusu kim?

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Atatürk İlkokulu ve Şemsettin Ortaokulu'nun ortak kullandığı bahçede kar topu oynayan 9 öğrencinin, su birikintisine girince vücutlarının çeşitli yerlerinde siyah yanıklar oluşarak hastaneye kaldırılmalarının ardından konuyu jet hızıyla TBMM’ye taşıdı. Köksal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a olayın sorumlularını sordu.

Vekil Haberleri 13.01.2020, 16:36
CHP'li Köksal’dan jet önerge: Sorumlusu kim?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

OKUL BAHÇESİNDEKİ KAR VE BUZLARI TEMİZLEMEK İÇİN ASİT Mİ DÖKÜLDÜ?

Milletvekili Köksal önergesinde, Afyonkarahisar İl merkezinde bulunan Şemsettin Karahisari ve Atatürk İlköğretim okulunda 10 Ocak 2020 tarihinde öğrenim gören öğrencilerin vücudunda kimyasal yanıklar meydana geldiğini belirterek, “Bu yanıkların okul bahçesindeki kar ve buzları temizlemek gerekçesiyle dökülen asitler neticesinde yaşandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise ilköğretim çağındaki çocukların eğitim gördüğü bir okulda hiçbir tedbir almadan bu şekilde asit kullanılması ve çocukların hayati tehlikeye atılması doğru mudur?” diye sordu.

VELİLERE KONUYU KAPATIN ŞEKLİNDE BASKI YAPILDI MI, OLAYIN SORUMLUSU KİM?

Önergesinde Bakan Selçuk’a olayın sorumlularını soran Köksal, “Bu asidin okul bahçesine çocukların okul saatinde dökülmesinin ve akabinde çocukların yaralanmasına sebebiyet verilmesinin sorumlusu kimdir? Konuyla ilgili bir tahkikat ya da soruşturma açılacak mıdır? Yoksa örtbas edilip unutturulmaya mı çalışılacaktır? Çocukları kimyasal yanığa maruz kalan ailelerin, okul idaresince konuyu kapatın şeklindeki baskı ve tehditleri olduğu iddiaları doğdu mudur? Bakanlığınızca bu konuda da herhangi bir işlem yapılacak mıdır?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)