banner773

CHP'li Köksal:Çetinkaya milli kahramandır

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ali Çetinkaya'nın Türkiye ve Afyonkarahisar'ın milli kahramanları arasında olduğunu söyledi.

Vekil Haberleri 20.02.2020, 16:09
CHP'li Köksal:Çetinkaya milli kahramandır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ali Çetinkaya'nın ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çetinkaya'yı saygı, minnet ve rahmetle andığını ifade etti.


EMPERYALİSTLERE İLK KURŞUNU ATAN KOMUTAN
Milletvekili Av. Burcu Köksal, Ali Çetinkaya'nın Türkiye'yi işgal eden emperyalistlere ilk kurşunu atan komutan olduğunu belirterek, "Böyle bir hemşehriye sahip olduğu için Afyonkarahisar Ali Çetinkaya ile gurur duymalıdır. Ali Çetinkaya'yı Kuvayi Milliye ile Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan bir komutan olarak daha iyi anlayabileceğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Çetinkaya Türkiye'nin övündüğü demiryollarının temelini atan, Ankara'da Kızılay'dan Ulus'a kadar olan binaları yaparak Türkiye'nin temelini atan insanlardan birisidir." dedi.


ESERLERİNİ VE ADINI YAŞATACAĞIZ
Ali Çetinkaya'nın, 21 Şubat 1949'da aramızdan ayrıldığını hatırlatan Köksal, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Ali Çetinkaya, Ayvalık'ta kurtuluş mücadelesi için halkı örgütleyen bir kahramandır. Çetinkaya, Afyonkarahisar Milletvekili olarak bizi en iyi şekilde temsil etmiş bir insandır. Bugünkü siyasilere örnek olacak biçimde, çalmadan, çarpmadan yolsuzluk yapmadan yatırım yapılabileceğini göstermiş, bu konuda örnek olmuş bir insandır. Tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin sonuna kadar bu milli kahramanımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Ali Çetinkaya, işini en iyini yapan bir asker, devlet adamı, siyasetçidir. Afyonkarahisar'ın bu yiğit evladını rahmetle anıyor, eserlerinin ve adının yaşatılacağına söz veriyoruz."

Yorumlar (0)