CHP'li Köksal: Yazlık, Kışlık, Uçan Saraydan Sonra Şimdi de Yüzen Saray Oldu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanının yazlık sarayından, kışlık sarayından, uçan sarayından sonra şimdi de yüzen sarayının olduğunu belirterek, "Tank Palet Fabrikasının modernizasyonu için 50 milyon dolar bulamayanlar, Simit Sarayı’nın hisselerinin yüzde 51’ini alıyorlar" dedi.

Vekil Haberleri 19.12.2019, 16:23
CHP'li Köksal: Yazlık, Kışlık, Uçan Saraydan Sonra Şimdi de Yüzen Saray Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda 2020 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Afyonkarahisar'ın ve vatandaşların sorunlarını ilgili bakanlara sordu.

SİMİT SARAYI’NIN HİSSELERİNE NE KADAR PARA ÖDENDİ?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, Cumhurbaşkanlığı sarayının bir günlük ve bir aylık masrafının ne kadar olduğunu soran Milletvekili Köksal, "Cumhurbaşkanlığı sarayında kaç kişi çalışmaktadır, kaç tane makam aracı vardır? Cumhurbaşkanının yazlık sarayından, kışlık sarayından, uçan sarayından sonra şimdi de yüzen sarayı oldu. Deniz Kuvvetlerindeki Yakamoz yatını restore ettirerek himayesine aldığını öğrendik. Sayın Oktay, acaba bu yüzen sarayın maliyeti ne kadardır? Bu yatın yenilenmesi için ne kadar para harcanmıştır? Tank Palet Fabrikasının modernizasyonu için 50 milyon dolar bulamayanlar, millî ve yerli fabrikalarımızı haraç mezat satanlar, görüyoruz ki Simit Sarayı’nın hisselerinin yüzde 51’ini alıyorlar. Sayın Oktay, Simit Sarayı’nın bu hisselerine ne kadar para ödendi?" dedi.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA YAŞANAN DRAMA NEDEN SESSİZ KALIYORSUNUZ?

Çin’in Sincan bölgesindeki Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerine son verilmesi için, geçtiğimiz Temmuz ayında 22 ülkenin imzasıyla, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine mektup sunulduğunu hatırlatan Köksal, "Mektubun imzacıları arasında Türkiye neden yoktu? Uygur Türklerinin, başta keyfî tutuklanmaları olmak üzere yaşadıkları drama niçin sessiz kalıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ SORUYOR: TOKİ NEDEN BİZİMLE İLGİLENMİYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a İscehisar ilçesindeki TOKİ’lerde yaşanan sorunları aktaran Köksal, "Afyonkarahisar ili İscehisar ilçesindeki TOKİ’lerde anahtar tesliminden bu yana tesisattaki arıza ve eksiklik maalesef giderilememiştir. Sizlere bir yıl önceden beri bu arızaları bildirmelerine rağmen hâlâ hiçbir bakım ve onarım yapılmadı. Bu yüzden de faturalar, doğal gaz faturaları orada yaşayan vatandaşlara çok yüksek geliyor. Şimdi onlar soruyorlar: “TOKİ neden bizimle ilgilenmiyor?” Yine, Kıbrıs gazileri TOKİ’lerde kendilerine hak tanınmadığını ifade ediyorlar. Sayın Bakan, Kıbrıs gazilerine neden hak sahipliği belgesi verilmiyor?" diye konuştu.

KADRO ALAMAYAN MEVSİMLİK İŞÇİLERİN DURUMU NE OLACAK..!

Mevsimlik orman işçilerinin kadro sorunu çözülmeden 5 bin işçi daha alınacağını dile getiren Köksal, "Bunlar kadrolu mu mevsimlik mi? Sayın Bakan, 2007’den bu yana kadro alamayan mevsimlik işçilerin durumu ne olacak?" dedi.

EMEKLİLİK VE İŞ HAKLARINI KAYBEDEN GAZİLERİMİZİN AKIBETİ NE OLACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a emeklilik ve iş hakkını kaybederek mağdur olan gazilerin akıbetini soran Köksal, "Sayın Bakan, 2013 yılından sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna emeklilik için müracaat eden 227 gazimiz emekli edilerek maaşa bağlanmıştır ancak 17 Aralık 2019’da sehven emekli edildikleri söylenerek maaşları kesilmiştir. Sehven emekli edildiği söylenen gazilerimizin emekli maaşları kesildiği gibi, yeniden işlerine dönemeyecekleri için istihdam hakları da ellerinden alınmıştır. Emeklilik ve iş hakkını kaybeden bu gaziler mağdur olmuştur. Anayasamıza göre “Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler -Anayasa'nın- eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.” Yine, Anayasamıza göre “Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar.” Sayın Bakan, bu bilgiler ışığında, vatan savunmasında canını ortaya koyan gazilerimizin yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi için bir Kabine üyesi olarak desteğinizi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

AKP SÖZ VERMİŞTİ, GÜNEY BELEDİYESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney kasabasının yargı kararıyla belediye olma hakkı kazanmasına rağmen halen daha belediyenin açılmadığını ifade eden Köksal, "Afyonkarahisar ili Sinanpaşa ilçesi Güney kasabasının belediyesi kapatılarak köy oldu ancak köylüler yargıya gittiler ve yargı belediyenin yeniden açılmasına karar verdi. Seçim döneminde AKP de söz vermişti ancak yargı kararına rağmen belediyeleri hâlâ açılmadı. “Yargı kararları başımızın üstünde.” diyorsunuz ama Güney için verilen yargı kararına uymuyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

DAR GELİRLİ YÜZDE 10 PEŞİNATLA NASIL EV ALSIN…

Merkezî yönetim borçlarındaki artışla, doğmamış çocukların bile borçlu hâle geldiğinin önemle altını çizen Köksal, "Milyonlarca emekli 1.000 lirayla, 1.500 lirayla ayın sonunu getirmeye çalışırken, 6 milyon asgari ücretli geçinemezken, 1 milyon 800 bin kişi asgari ücretin altında geçim mücadelesi verirken dar gelirliye 100 bin sosyal konut müjdesi verdiniz. Verdiniz vermesine ama yüzde 10 peşinat ve aylık 894 lira taksitlerle vereceğinizi söylediniz." dedi.

Yorumlar (0)