CHP'li Köksal: “Esnaf kepengi, vatandaş kombiyi kapatıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, pandemi döneminde toplumun tüm kesimlerinin perişan olduğunu söyleyerek, “Esnaf kepengi, vatandaş kombiyi kapatıyor” dedi.

Vekil Haberleri 24.02.2021, 16:36 24.02.2021, 16:39
CHP'li Köksal: “Esnaf kepengi, vatandaş kombiyi kapatıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına söz aldı. Milletvekili Köksal’ın konuşması ulusal basında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE NE VERİRSENİZ VERİN, HAKKINI ÖDEYEMEYİZ
Sözlerine, Gara’da şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileyerek başlayan Milletvekili Köksal, “Bölücü terör örgütü PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerini lanetliyorum. 250 sıra sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerine ne verirseniz verin, hakkını ödeyemeyiz; bunu hepimiz söylüyoruz ama bu sadece lafta kalıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensuplarının talepleri yerine getirilmiyor. Mesela, uzman çavuşların özlük haklarının, 3600 ek gösterge taleplerinin, kadrolarının, aile bütünlüğünün gündeminizde olmadığını görüyorum. Yine, bu teklifte sözleşmeli erlerin rütbe, izin, beylik tabancası gibi taleplerinin yerine getirilmesine ilişkin bir hüküm olmasını isterdim ve yine, isterdim ki malul sayılmayan 20 bin gazinin hakları verilsin. İsterdim ki beş yıldır hukuk mücadelesi veren 12’nci dönem astsubay kursiyerlerine hakları verilsin. Bu çocuklar tüm soruşturmalardan alnının akıyla çıktı ama hiçbir neden gösterilmeksizin atama işlemleri iptal edildi. İsterdim ki bu teklifte 669 sayılı KHK’yle okulları kapatılıp hayatları karartılan askerî öğrencilerin hakları verilsin. Gencecik çocuklara asker olma hayali kurarken terörist yaftası vuruldu, istekleri sadece bir güvenlik soruşturmasından geçip mesleklerine geri dönmek. Söz verdiniz ama sözünüzü tutmadınız. Keşke 15 Temmuzda hiçbir eyleme katılmadığı, FETÖ terör örgütü üyesi olmadığı tespit edildiği hâlde, sadece üstlerinin verdiği emre uymak zorunda kaldığı için müebbet ceza alan askerler, askerî öğrenciler, uzman erbaşlar, astsubaylar ve subaylar için de dilleriniz lal olmasaydı.” dedi.
GARA ŞEHİTLERİMİZ İÇİN İÇİMİZ YANARKEN, GÜLEREK KONGRE YAPANLARA NE SÖYLESEK BOŞ
“Gara şehitlerimiz için içimiz yanarken gülerek kongre yapanlara ne söylesek boş.” diyen Köksal, “Görüyorum ki Ergenekon, Balyoz gibi kumpaslarla yargılananlar iadeiitibarla önemli görevlere getirilmesi gerekirken YAŞ kararıyla uzaklaştıranlara ne söylesek boş. Askerî hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredip harp cerrahisi gibi konularda bu ülkeyi öksüz bırakanlara ne söylesek boş. Gara şehitlerimiz için içimiz yanarken gülerek kongre yapanlara ne söylesek boş. Hollanda Savunma Bakanı, Mali’de 2 asker kazada öldüğü için siyasi sorumluluğu olduğu gerekçesiyle istifa etti. Biz 13 şehit verdik, bir yılda 250 şehidimiz var, sorumluluğu alan ne bakan ne iktidar ortada yok. Onu bırakın, PTT’nin ayçiçeği yağı satacağını duyuran Cumhurbaşkanı 13 şehidimiz olduğunu söyleyemedi bile; açıklamayı Malatya Valisine yaptırdınız. Sorumluluk kimde? Söyleyeyim, bu şehitlerin sorumlusu Oslo’da PKK terör örgütüyle masaya oturanlardır, PKK’lı teröristleri tanık yapıp Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli askerlerini sanık olarak yargılayanlardır, “Analar ağlamasın.” deyip şehit annesi Pakize Akbaba’yı yargılamaya kalkanlardır, terörist Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkartıp oy istetenlerdir. Bir de diyorlar ki “Biz onun kırmızı bültenle arandığını bilmiyorduk.” Özrünüz kabahatinizden büyük. Terörist başı Apo’nun mektubunu yayınlarken de mi bilmiyordunuz? Habur’da davulla, zurnayla, kırmızı halılar sererek teröristleri karşılatanlardır.” şeklinde konuştu.
SUUDİ KRALI ÖLDÜ DİYE ULUSAL YAS İLAN EDENLER,
13 ŞEHİDİMİZ İÇİN NİÇİN ULUSAL YAS İLAN ETMEDİ

Milletvekili Köksal, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Suudi Kralı öldü diye ulusal yas ilan edenler 13 şehidimiz için niçin ulusal yas ilan edemedi? Kendi vatandaşlarımızın hiç mi değeri yok sizin nezdinizde? Gerçi, her şeyle ilgili bakıyorum bir algı operasyonu yürütmeye çalışıyorsunuz. Terör, muhalefetin suçu; pahalılık, marketlerin suçu; faizler, bankaların suçu; enflasyon, dış güçlerin suçu; patates, soğanın depolarda çürümesi, stokçunun suçu; tren kazaları, makinistin suçu ama AKP’nin hiç suçu yok. İşsizlik 11 milyona dayanmış, çiftçi borca batmış, yoksulluk yaşam biçimi olmaya başlamış; AKP’nin suçu yok, öyle mi? Esnaf kepengi, vatandaş kombiyi kapatıyor; AKP’nin suçu yok, öyle mi? İş insanları iflas ediyor, konkordato alıyor; AKP’nin suçu yok, öyle mi? 5 havalimanı işletmesinin 1 milyon 133 bin dolar kira bedeli iki yıl süreyle ertelenirken çiftçinin Tarım, Kredi Kooperatifine borçları yapılandırmaya sokulmuyor, esnafın BAĞKUR primi karşılanmıyor; vergiden, stopajdan muafiyet tanınmıyor; AKP’nin suçu yok, öyle mi? Marketlerin terlik ve ayakkabı satışıyla, internet satışları yüzünden ayakkabıcılar ve ayakkabı tamircileri bitme noktasına geldi, canları burnunda; AKP’nin suçu yok, öyle mi? Pandemi dönemi servisçiler, kantinciler, okul kırtasiyecileri perişan oldu; AKP’nin suçu yok, öyle mi? Sizi Allah ıslah etsin!”

Yorumlar (0)