CHP'li Köksal: "Avukatlar kürsüde eşitlik istiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, avukatların yargının olmazsa olmazı olduklarını belirterek, “Avukatlara ülkenin birliği, bütünlüğü ve bölünmemesi için büyük görevler düşmektedir” dedi.

Vekil Haberleri 04.04.2020, 16:26
CHP'li Köksal: "Avukatlar kürsüde eşitlik istiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, tüm meslektaşlarının Avukatlar Günü'nü kutladı.

AVUKATLAR, YARGININ OLMAZSA OLMAZI
5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında kendisinin de bir avukat olduğunu ve mesleği icra ederken karşılaşılan zorlukları çok iyi bildiğini belirten Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Avukatlar ülke yönetiminin unsurlarından biri olan yargının işleyişinde olmazsa olmaz bir görevi yerine getirmektedirler. Savunma hakkının kutsallığından yola çıkılarak yapıla gelen avukatlık, mağdur vatandaşların sesi olma amacıyla kullanıldığında, önemli başarıları da beraberinde getirir." şeklinde konuştu.
 

AVUKATLIK MESLEĞİ HALA HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALAMADI
Türkiye’de yargının siyasallaştığını ve avukatların mesleki olarak birçok sorunla karşı karşıya kaldığının önemle altını çizen Köksal, "Bir yandan çok sayıda hukuk fakültesinin açılmasıyla binlerce yeni mezun avukatın iş bulma konusunda sıkıntı yaşaması özellikle mesleğin ilk yıllarında maddi sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalması hem mesleki sıkıntılar hem maddi zorlukları aşmak zorunda bırakılması bugün avukatlarımızın yaşadığı sıkıntıların başında gelmektedir. Duruşma salonunda ceza yargılamasında savcıyla savunma avukatının kürsüde eşit olmaması yıllardır çözülemeyen ve avukatlık mesleğinin hala ülkemizde hak ettiği değeri alamadığını gösteren en büyük emarelerden biridir. Avukatlar silahların eşitliği ilkesi gereğince ceza davalarında savcıyla kürsü eşitliği istiyor. Avukatların can güvenliğinin sağlandığı kürsüde savcılarla eşitlendiği, maddi ve mesleki sıkıntılarının aşıldığı bir Türkiye dileğiyle tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü kutluyorum."ifadelerini kullandı.
Öte yandan Milletvekili Köksal, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlara mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları evlerinde kalmaları çağrısında bulunarak, zor günlerde görev yapan başta fedakar sağlık çalışanları olmak üzere basın mensuplarına, kuryelere, market çalışanlarına, sokakları temiz tutan emekçilere ve iş yükü artan tüm güvenlik mensuplarına teşekkür etti.

Yorumlar (0)