CHP'li Köksal: Afyon’da taksicilerin hat hakları iptal mi edilecek?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkezdeki taksicilerin hat haklarının iptal edileceği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 21.01.2021, 16:47
CHP'li Köksal: Afyon’da taksicilerin hat hakları iptal mi edilecek?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM)  soru önergesi verdi.
TÜRKİYE’DE BU ŞEKİLDE UYGULAMANIN OLDUĞU BAŞKA BİR İL VARMI?
Önergesinde Afyonkarahisar merkezdeki taksicilerin hat haklarının iptal edileceği iddialarının doğru olup olmadığını soran Milletvekili Köksal, “Afyonkarahisar merkezde bulunan taksicilerin hat hakkının 49 yıla indirgendiği bu süreyi doldurmuş olan taksi plakasının iptal edileceği bu yüzden 49 yılı dolduran hatlar için Afyonkarahisar Belediyesine yeniden müracaat edilmek gerektiği iddiası doğru mudur? Türkiye’de bu şekilde uygulamanın olduğu başka bir il var mıdır? Taksiciler geçmişte plakalarını alırken bu konuda hiçbir şey söylenmemiş iken bugün 49 yılını dolduran elinden hat hakkının alınması hakka hukuka ve hakkaniyete uygun mudur?” dedi.
TAKSİCİNİN ELİNDEN EKMEK TEKNESİNİ ALMAK VİCDANA SIĞAR MI?
Afyonkarahisar merkezde 300 taksici esnafı olduğunu kaydeden Köksal, “Bu uygulama doğru ise pandemi dönemi zaten geçim sıkıntısı çeken taksici esnafına destek olmak gerekirken hat süresini dolduran taksicinin elinden ekmek teknesini almak vicdana, insanlığa sığar mı? Bu uygulama doğru ise Afyonkarahisar merkezdeki 300 taksici esnafının kazanılmış haklarının elinden alınmaya çalışılmasını neyle izah edebilirsiniz?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)