banner758

CHP'li Köksal: "Afyon'da 14 gün kuralına neden uyulmuyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, Afyonkarahisar'a Suudi Arabistan'dan ve Avrupa'dan dönen 1237 vatandaş için neden 14 günlük karantina sürecinin evlerinde uygulandığını sordu.

Vekil Haberleri 17.03.2020, 15:47 17.03.2020, 15:49
CHP'li Köksal: "Afyon'da 14 gün kuralına neden uyulmuyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

AFYONKARAHİSAR'DA "14 GÜNLÜK KARANTİNA KURALINA" NEDEN UYULMADI?
Milletvekili Av. Burcu Köksal, önergesinde, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın 2 Mart 2020 tarihinden bu yana "1237 vatandaşın Umreden Afyonkarahisar’a geldiğini" bunların "461’inin takibi sona ererken 776 kişinin her gün il Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ayrı ayrı kontrol edildiğini" açıkladığını belirterek, "Vali bey bu açıklamayla Umreden gelen vatandaşların karantina sürecini evlerinde geçirecekleri bilgisini vermiştir. Yurt genelinde umreden dönenler için 14 günlük karantina uygulanıp KYK yurtları tahsis edilirken Afyonkarahisar’da bu kurala niçin uyulmamıştır?" dedi.

DENETİM YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL..!
Önergesinde Umreden Afyonkarahisar'a dönen 1237 kişinin evlerinden çıkıp çıkmadıklarının veya ziyaretçi kabul edip etmediklerinin denetiminin nasıl yapılacağını soran Köksal, "Söz konusu 1237 kişinin 14 gün boyunca evlerinden çıkıp çıkmadıklarının veya evlerine ziyaretçi kabul edip etmediklerinin denetimini yapmak mümkün değildir. Bu durumda halk sağlığını ilgilendiren böylesi önemli bir konunun denetimsiz bırakılması sadece vatandaşın inisiyatifine terkedilmesi doğru mudur?" ifadelerini kullandı.

SALGINA DAVETİYE ÇIKAR
"Umreden Afyonkarahisar’a dönen bu 1237 vatandaşın hiçbir karantina tedbiri almadan sadece evlerine gönderip dışarı çıkmamalarını istemek içlerinden birinin virüsü taşıması halinde salgına davetiye çıkarmak değildir de nedir?" diyen Köksal, "Yurtdışında bulunup ülkemize gelecek olan vatandaşlarımız içinde karantina tedbirleri uygulanmayıp aynı şekilde 14 gün evlerinizden çıkmayın denilerek evlerine mi gönderilecek, yoksa onlar için özel tahsis edilmiş yurt vb. yerlerde mi karantinaya alınacaktır?" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)