CHP'li Keven: Yozgat’ın Kalkınmasına Öncülük Etmeliyiz

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, beraberinde İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte Yozgat’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Milletvekili heyeti CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar ve parti yönetimi ile birlikte il binasında düzenledikleri basın toplantısında Yozgat’ın sorunlarını yakından takip ettiklerini, çiftçilerin ve esnafların birçok ilde benzer sorunları olduğunu gördüklerini aktardılar. Yozgat’ın verdiği yoğun göç sorunundan da bahsederek çözümün sadece büyükşehirlere değil Anadolu illerine yatırım yapmakta ve tarımın güçlendirilmesinde olduğunu belirttiler.

Vekil Haberleri 05.12.2019, 14:52 05.12.2019, 14:52
CHP'li Keven: Yozgat’ın Kalkınmasına Öncülük Etmeliyiz

Yozgat’ın verdiği siyasi kararlara saygı duyduğunu belirten Keven, Yozgat’ın 16 yıl sonra 2018’de Millet İttifakı’na bir milletvekili verdiğini ve son yerel seçimde ise ilçe ve kasabalarda büyük bir değişime şahit olduklarına vatandaşın artık yeni bir söylem beklediğini ifade etti.

“Yozgat’ta hemşerilerimin verdiği siyasi kararlara saygı duyuyorum. Ancak Yozgat artık eski Yozgat değil. Yozgatlı artık ilinin gerilerde kalmasına sebep olan göç vermesini önleyemeyen bir iktidara gerekli uyarıları yapıyor. Bunu en iyi 24 Haziran 2018 genel seçiminde ve ardından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde gördük. Biz Yozgat’ı kalkındıracak, turizm alanında buna öncülük edebilecek potansiyelleri, sanayi alanında teşvik sistemine yeni bir anlayış getirebilecek değişiklikleri ve tarımsal endüstri alanında yapılması gerekenleri devamlı öneri olarak sunuyoruz. Ancak ne yazık ki betona yatırımdan başka bir şey tanımayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Evet, her ilin bazı inşaat yatırımlarına ihtiyacı var ancak tek başına inşaat karın doyurmuyor. Bunu besleyecek sektörler oluşturulmalı. Örneğin seramik yapımına elverişli çok iyi bir toprağımız var. Dünyanın seramiğini Yozgat ihraç edebilir. Şuan bu alanda bir fabrika var ve yeni yatırımları çekecek bir yatırım planlaması maalesef bir türlü yapılamadı. Bizim için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ana önceliğimiz göç veren Yozgat’ı kalkındırmak ve yatırımcının istediği teşvikleri burada onlara sunmak olacaktır.”

Yozgat’ın her alanda potansiyeli olduğundan bahseden Keven, il genelinde bulunan tarım ürünü çeşitliliğini ve maden yataklarını anlattı.

“Yozgat'ın geniş kapsamlı bir kalkınma planına acil ihtiyacı var. Yozgat'ı göç veren il konumundan çıkartmak istenildiğinde başaramayacağımız hiç bir şey yoktur. Yozgat'ın tarımını, çiftçisini, kokulu mercimeğini ileriye taşımalıyız. Boğazlıyan'ın Cavlak kaplıcalarını, şekerpancarını, Sorgun'un madenlerini, termal suyunu, Aydıncık bahçe tarımını, Kazankaya Kanyonu'nu, Çekerek’te kültür balıkçılığını, Sarıkaya Roma Hamamı'nı, turizmini, Kadışehri Kabalı’da meyveciliği, Akdağ ormanlarını, balını, madenini, turizm kaynaklarımızı, Çayıralan'ın balını, Yerköy'ün, Sekili'nin kavununu karpuzunu, Şefaatli Karanlıkdere’nin şeker üzümünü ve ilimizin yüzlerce potansiyelini acil desteklemeli ve canlandırmalıyız."

Yerel basına teşekkür ederek ilçeleri ziyaret eden CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven ve milletvekili heyeti Sarıkaya Muhtarlar Derneği’ni, Sarıkaya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret ettikten sonra Sarıkaya Ziraat Odası’nı ziyaret ederek Oda Başkanı Şevki Güngör, meclis üyeleri ve çiftçilerle bir araya geldiler.

“Sertifikalı tohum desteği ve buzağı desteği yılsonu gelmesine rağmen hâlâ ödenmedi. Çiftçilerimiz bu desteklemeyi acil beklemektedir. Tarım ürünlerinde yapılan ithalat, hayvancılıkta yapılan ithalat Yozgat'ta Sarıkaya'da çiftçimizin üreticimizin ürününü yok pahasına satmasına sebep oluyor. Çiftçimiz mazotu 6 liraya alıyor ama buğdayını 1 lira 10 kuruşa satıyor. Yerli üreticiyi destekleyecek, çiftçiye verilecek mazotta KDV'yi kaldıracak, Et Süt Kurumu'na gereken değeri verip üreticinin elinde ki ete-süte değer kazandıracak politikaları hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuşan Ali Keven göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Tarihi Roma Hamamı’nı gezen heyet bir kaplıca otelini de ziyaret ederek otel sahibinden sektörün sorunlarını ve taleplerini dinlediler. Daha sonra Sorgun’da Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası’nı ziyaret ederek burada Sorgun ilçesinin çeşitli sorunlarını ve taleplerini tespit ettiler.

Yorumlar (0)