CHP'li Keven: Yozgat takımları daha fazla destek bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven Plan Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe teklifi görüşmelerinde Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na Yozgat gençlerinin taleplerini, Yozgatspor stadyumunu, Yozgatlı sporcuları ve spor kulüplerini hatırlattı.

Vekil Haberleri 16.11.2020, 11:11 16.11.2020, 11:14
CHP'li Keven: Yozgat takımları daha fazla destek bekliyor

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven bütçe görüşmelerinde bakanların Meclis’te olması sebebiyle Yozgat’ın sorunlarını komisyon toplantılarında dile getirmeye devam ediyor.

CHP Yozgat Milletvekili Keven yaptığı konuşmada;

"Sayın Bakan, ben genel sorunlara değinmeyeceğim. Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe teklifi görüşmelerinde bugüne kadar göz ardı edilen Anadolu takımlarından bahsedeceğim. Bin bir zorlukla ayakta kalmaya çalışan Anadolu’nun amatör kulüplerini size hatırlatacağım. Şu an başlatılmayan BAL liginden bahsedeceğim. Sayın Bakanım, kendi ilim Yozgat'ın Yozgatspor 1959 Futbol Kulübümüz 3. Lig’de mücadele ediyor. Geçmişinde Süper Lig’de oynamış olmanın gururu olan Yozgatspor için stadyumumuz şu an yenilenmektedir. İhalesi yapılmış ve mevcut yerinde eski tribünün yıkılıp yeniden yapılması şeklindedir ancak Yozgat kamuoyuna daha önce sizin söz verdiğiniz gibi; 20 bin kişilik stadyum talebini lütfen yeniden hatırlayın. Sayın Bakanım şu an Yozgat’ta yenilenen stadyumla ilgili tepkiler var. Sizden bu konuyu incelemenizi rica ediyorum."

YOZGAT TAKIMLARI DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYOR

"Yozgat gençleri, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi 'ünlü yiğitleri harp meydanında kahramanca dövüşen' bir kuşaktan gelmektedir. Yozgat’ta profesyonel liglerde mücadele eden Yozgatlı gençlerimizin size selamları var, sizden daha fazla destek bekliyorlar. Ben eski bir sporcuyum; hakemlik yaptım, antrenörlük yaptım ve eski bir beden eğitimi öğretmeniyim, o yüzden bu konuyla daha yakından ilgilenmekteyim. Yozgat Bozokspor hentbol erkek takımımız 1. Lig’den Süper Lig’e çıktı; böylesine başarılı bir takımımız var ancak Yozgat’ta nizami bir spor salonu eksikliği var ve bu salgın koşullarında çeşitli önlemleri alamayacaklarını düşünerek şu an ligde oynamıyorlar. Aile ve Sosyal Pol. Spor Kulübü hentbol kadın takımı ise profesyonel 1. Lig'de mücadele ediyor. Yozgat’ta 2 kapalı salonumuzun standartlarının artırılmasını bekliyorlar."

YOZGAT’IN VOLEYBOL SÜPER LİGDE TAKIMI VAR

"Voleybolda da profesyonel takımımız var. Sorgun Belediyespor erkek voleybol takımı Efeler Ligi’nde yani Süper Lig’de mücadele ediyor. Sorgun Engelliler Umutspor basketbol takımımız Tekerlekli Sandalye Basketbol 3.Ligi’nde mücadele ediyor. Anadolu’nun bir ilçesinde maddi imkânsızlıklara rağmen böylesine başarılı bu takımlarımıza lütfen daha fazla destek verin."

BAL Ligi'ni hatırlatan Keven, müsabakalara başlama tarihini sordu, Çayıralan’a Spor Toto halı sahasının yapımını gündeme getirdi.

"Sayın Bakanım, biliyorsunuz, bu sene Covid-19 salgını koşullarında profesyonel ligler bazı önlemler alınarak müsabakalara başladı. Bölgesel amatör futbol kulüplerinin oynadığı BAL Ligi ise müsabakalara başlayamadı. Bununla ilgili çalışmanız var mıdır? BAL Ligi'nde oynayan Sorgun Belediyespor ve bu sene oynayacak olan Çayıralan Esnafspor sizden destek bekliyor. Özellikle Çayıralan Esnafspor’umuzun bu sene BAL Ligi'ne çıktığı göz önüne bulundurularak Çayıralan Belediyemizin yer tahsisi de yapacağını söylediği Spor Toto halı sahalarla ilgili bir söz vermenizi bekliyoruz."

SEMT SAHALARI YAPILMALI

"Yozgat’ta 25 adet amatör futbol kulübü bulunmaktadır. Bu kulüplerimiz müsabakalarının çoğunu elverişsiz ve yetersiz sahalarda oynamaktadır. Yozgat amatör kulüpleri yeni semt sahaları yapılmasını bekliyor. Amatör kulüplerimizin antrenman yapmasını sağlayabilirsiniz. İlçelerimizde bulunan İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde güreş, atletizm gibi alanlarda yetişen sporcularımızın malzeme ihtiyaçları var. Özellikle güreşte şu an Yozgat bir atılım içinde. Dünya şampiyonu Rıza Kayaalp’in Yozgatlı hemşehrimiz olması sebebiyle yoğun bir ilgi var. Bu çocuklarımıza lütfen sahip çıkın."

KEVEN; KAMP EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?

"Sayın Bakanım, Yozgat Çamlığı sporcu kampı için gerekli ekolojik ve fiziksel imkânlara sahip bir yerdir. Bununla ilgili vermiş olduğum soru önergeme 24 Mart 2020’de vermiş olduğunuz cevapta 2020 Yılı Yatırım Programı’nda yer aldığını ifade ettiniz. Kamp Eğitim Merkezi için yapılan çalışmalar şu an ne aşamadadır? Bütçenizin hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

Yorumlar (0)