CHP'li Keven: 'Üniversiteler Sofuoğlu'nun kirli diliyle gündeme gelmemelidir'

"Üniversiteler fuhuş evleridir" diyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na CHP Yozgat Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ali Keven, tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 18.12.2020, 13:03 18.12.2020, 13:05
CHP'li Keven: 'Üniversiteler Sofuoğlu'nun kirli diliyle gündeme gelmemelidir'

“Sakarya Üniversitesi'nde görevli Ebubekir Sofuoğlu'na toplumun her kesiminden tepkiler yükseldi. Bir tek Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan tepki göstermedi. En son bütçe konuşmamda da söylediğim gibi akademi susturuldu, böyle bir durumda bile bir tepki yükselmiyor. Üniversiteler, Ebubekir Sofuoğlu gibi müptezellerden kurtulmadığı sürece böyle ahlaksız söylemlerle anılmaya maalesef devam edecektir. 8 milyon üniversite öğrencisini bu şekilde lekelemek hangi ahlaka, hangi bilimsel duruşa sığar? YÖK Başkanı Yekta Saraç, 'işlem başlattık' diyerek kurtulamaz! Üniversiteleri 12 Eylül'den beri niteliksizleştiren, tek tip kalıba sokan, değersizleştiren, binlerce akademisyenin üniversiteden uzaklaşmasına neden olan YÖK'ün kendini sorgulamak gerekmektedir. Üniversite hocaları bilimsel, akademik ve toplumsal çalışmalarıyla gündeme gelmelidir. Bu düşülen duruma karşı Sakarya Üniversitesi Rektörü'nün sessiz kalması da manidardır.”

RTÜK'ün kamuoyundan tepki gelmesi üzerine ancak harekete geçebildiğine de işaret eden Keven, “RTÜK'ün tek görevi muhalif kanalları susturmak mıdır" dedi.

“Bu sözde akademisyenin katıldığı Akit TV de daha önce yüzlerce ahlaksız paylaşımlarla gündeme gelmiştir. Muhalif kanallara gelince en ufak bir söze ceza yağdıran RTÜK nerede? RTÜK'ü böyle durumlarda göremezsiniz çünkü RTÜK sarayın kapıkulu oldu. Görevinin yalnızca muhalif kanallara ceza yağdırmak olduğunu düşünüyor ve Akit'i görmezden geliyor. Kamuoyu çok büyük tepki gösterince ancak harekete geçebiliyor.”

Yorumlar (0)