banner773

CHP'Lİ KEVEN: ''MAZOT ÇİFTÇİYE VE ŞOFÖR ESNAFINA VERGİSİZ VERİLSİN''

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, kamyoncu esnafının yaptığı eylemlerle gündemde olan dijital takograf sorununu ertelettiğini ancak sorunlarının sadece bununla sınırlı olmadığını söyledi.

Vekil Haberleri 24.02.2020, 13:09
CHP'Lİ KEVEN: ''MAZOT ÇİFTÇİYE VE ŞOFÖR ESNAFINA VERGİSİZ VERİLSİN''

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmayı kamyoncu esnafının ve otobüs sahiplerinin sorunlarına ayıran Keven, şunları kaydetti.
“Kamyoncu esnafının ülke gündeminde yer almış olan eylemleri sonuç vermiş ve dijital takograf uygulaması 2024 yılına ertelenmişti. Ancak kamyoncu esnafının dertleri bununla sınırla değil. Bunu siyasi iktidar da çok iyi biliyor ama bu insanları görmezden geliyor. Taşıma fiyatlarının ton-fiyat ve mazot fiyatlarına endeksli olmasını talep ediyorlar. Yurtdışı belgeli araçların yurtiçinde de nakliye yapabilmesinden dolayı mağdur oluyorlar. C2 belgeli araçların sadece yurtdışı taşımacılık yapmasını istiyorlar. Taşımacılık yapabilmeleri için verilen belgelere esnaf 20 ile 60 bin arası gibi fahiş fiyatlar ödüyorlar. Yine otobüs sahipleri bir D2 belgesine 165 bin lira ödüyorlar. Özellikle küçük işletmeler bu ücretlerden dolayı işletmelerini kapatıyorlar. Ayrıca mazot, lastik, sigorta, muayene ücretleri de her sene katlanarak artıyor.”
 

“Faizsiz borç ertelemesi yapalım, haciz dosyalarını yırtalım”
Mazotun çiftçiye ve şoför esnafına vergisiz verilmesi yönünde ki önerilerini tekrar hatırlatan Keven, gelin sorunlarımızı hep birlikte çözelim diye seslendi. “Bu sorunları Yozgat’ta ve ilçelerde kamyoncu esnafına, şoförler odasına yaptığımız ziyaretlerde bizzat onlardan dinliyorum. İktidar sahipleri de sırça saraylarından çıkıp halkın sorunlarını dinlerlerse esnafın ne halde olduklarını görebilirler. Esnafımız bizden çözüm bekliyor. Gelin defalarca önerdiğimiz gibi mazotu yat sahiplerine değil, çiftçiye ve şoför esnafına vergisiz verelim. Gelin belge ücretlerini yarı yarıya indirelim. Gelin faizsiz borç ertelemesi yapalım, haciz dosyalarını yırtıp atalım.”

Yorumlar (0)