CHP'li Keven: Çiftçi Dertli, İşçi Dertli, Esnaf Dertli

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak Yozgatlı çiftçilerin ve Akdağmadeni ilçesinde ki madencilerin sorunlarını dile getirdi.

Vekil Haberleri 06.11.2019, 16:35
CHP'li Keven: Çiftçi Dertli, İşçi Dertli, Esnaf Dertli

Yanlış tarım politikasından dolayı 17 yılda 800 bin çiftçinin üretimi bıraktığını söyleyen Keven, çiftçilerin ödenmeyen sertifikalı tohum desteğinin acil ödenmesini istedi.

“Çiftçilerimize sertifikalı tohum desteği ve buzağı desteği hâlâ ödenmedi. Bir yılı geçmesine rağmen neden hâlâ ödenmiyor, bir açıklama bile yapılmadı. Çiftçilerimiz icra tehlikesiyle karşı karşıya. Bundan dolayı borç ertelemesi yapılmasını bekliyorlar. Çiftçilerimizin bu sorunlarını defalarca dile getirdik. Yüz binlerce çiftçi borcunu ödeyemiyor. Tarlasını bırakıp üretimi terk etmesini mi istiyorsunuz? Zaten yaklaşık 800 bin çiftçi tarım politikanızdan dolayı üretimi bıraktı. Yozgat'ta çiftçi dertli, esnaf dertli, işçi dertli, emekli dertli ve perişan”

Mağduriyetleri devam eden Akdağmadeni ilçesinden maden işçilerinin sorunlarını da tekrar gündeme getiren Keven, maden işçisinin kendisine yazdığı mektuba da değindi.

“Yozgat Akdağmadeni ilçesinde Yıldızlar SSS Holding 130 maden işçisinin tazminatlarını bile ödemeden işten attı, işletmeyi kapattı. Bu şirket işçilerin üç buçuk aydır maaşlarını ve tazminatlarını ödemiyor. 130 maden işçisi "Biz hangi cumhuriyetin vatandaşlarıyız?" diye yazdıkları mektupla bana soruyorlar. Sizce bunlar hangi cumhuriyetin vatandaşlarıdır? Bir şirket bir ilçede doğal zenginliğimiz olan madeni istediği gibi işletecek, istediği zaman kapatıp istediği zaman tekrar açacak ve işçileri de her seferinde tazminatsız işten atıp perişan edecek ama devlet konu işçi hakkı olunca sessiz kalacak! Böyle vurdumduymazlık olmaz” dedi.

Yaptığı açıklamada firmanın genel müdürüyle görüştüğünü söyleyen Keven, genel müdürün muğlak ve yanıltıcı ifadeler kullandığını, işçilerin alacaklarının ne zaman yatacağıyla ilgili bir tarih veremediğini de sözlerine ekledi.

Yıldızlar SSS Holding, birçok işletmesinde oluşan çok sayıda işçi sorunlarıyla birlikte Eti Gümüş’ün özelleştirilmesinden ve Eti Gümüş barajında siyanürün yeraltı suyuna sızmasından tanınıyor.

Yorumlar (0)