CHP'li Kemal Zeybek: PTT’deki Deneyimli Personel Korunmalıdır

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “PTT’nin Sayıştay Denetim Raporlarında kurumun yasal olarak çalıştırması gereken engelli sayının yetersiz olduğu ve yasal oran ölçüsünde engelli çalıştırılması önerilmiştir.

Vekil Haberleri 04.06.2021, 11:16
CHP'li Kemal Zeybek: PTT’deki Deneyimli Personel Korunmalıdır

Bu veriler tespit edildiği için Sayıştay’ın önerilerinde yer almıştır. Raporlara yansımayan ve yaşları 45 ile 50 arasında olan deneyimli personelin baskıyla emekliye zorlandığı yönündeki şikâyetlerin önüne geçilmeli, deneyim sahibi personeli baskıyla, yıldırarak emekli edilmesi önlenmelidir. PTT yetkililerine sormak ve duymak istiyorum! Bu şekilde baskıyla emekli olmaya zorlama var mıdır? Bazı uygulamalar endişe yaratıyor. Deneyimli, bilgi birikimine sahip kadroların emekli edilmesi ile boşalacak kadroların yerine; objektif ölçütler yerine partizanca, deneyimsiz ve gerekli bilgi donatımı olmayan personelle doldurulması ile verimin düşmesi endişe yaratıyor.

KAMU HİZMETİ YAPILIRKEN KAR VE ZARAR DİKKATE ALINMAZ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; PTT önemli görevleri yerine getiren ülkemizin seçkin kurumlarından biridir. Kamu adına görev yapan kurumların bütün faaliyetleri kar ve zarara endekslenmemelidir. Yurdumuzun en ücra köşelerinde yaşayan vatandaşlarımız kar hesabı ile hizmet verilmesi durumunda hizmete ulaşma imkânları yoktur. PTT hizmeti yakın mesafedeki insanlara hizmet verirken çok uzak mesafelere de hizmet ulaştırmak zorundadır. Yapılan her hizmetten kar hedeflenmemelidir.

     Zeybek; PTT’ye ait bazı Müdürlüklerin zarar ediyor gerekçesiyle kapatılmasını ve bazılarının şeflik düzeyine indirilmesini doğru bulmuyoruz. Bu tavırlar hizmetlerin aksamasına neden olacaktır. Samsun, Lâdik İlçesindeki PTT hizmetlerinin kapatılmasına bölgede yaşayan herkes karşıdır. Kırsalda yaşayan nüfusumuz yaşlanmıştır, onlara hizmet mutlaka etkili ve verimli biçimde ulaştırılmalıdır.  Lâdik ilçemizde PTT hizmetlerini devam ettirmeli ve kapatılmaması için gerekli işlemler yapılmalıdır.  Burada Lâdik İlçemiz bir örnektir, ülkemizin değişik bölgelerinde benzer sorunları yaşayan ilçelerimiz vardır, bunun önüne geçilmeli, yaşlanan nüfusumuza hizmetler yerinde sunulmalıdır. PTT hizmetlerinden dolayı zararda edebilir, fakat hizmetler aksatılamaz.

PTT BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN’DA KALMALIDIR

    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Karadeniz Bölgesinin orta noktasında bulunan, nüfus yoğunluğu ve ekonomisi ile birçok avantaja sahip Samsun İlinden PTT Bölge Müdürlüğü Samsunlu olmayanların lobi çalışmaları sonucunda başka ile taşınmak istendi, burada halkımız büyük bir direnç sergiledi ve taşınma işinden vazgeçildi. Komisyon çalışmalarımızda bütün önerilerimize destek olan; Samsun için İYİ Parti Milletvekili Sayın Bedri Yaşar’ın çabalarını da takdirle izliyoruz. Kurumlarda yanlış yapılan işlerde gerekli uyarmaları yaparak doğru belirlenen politikalarla iyi işlerin yapılmasını istiyoruz.

    Zeybek; İtibardan tasarruf olmaz diyenlere inat! Diyoruz ki halka hizmetten tasarruf olmaz! 84 milyon yurttaşımıza hizmetlerin ulaştırılmasında kar hesabı yapılmamalıdır. Kurumları gereksiz yere borç batağına sokanlardan ise gün gelir bununda hesabı sorulur. PTT ve bağlı kuruluşlar; ne bir düşüncenin, nede bir zümrenin malı değildir, 84 milyon yurttaşımızın ortak değeridir. Kurumu yönetenlerin daha dikkatli olmasını öneriyorum. Dedi.”

Yorumlar (0)