CHP'li Kemal Zeybek: Atatürk ve devrimleri unutturulamaz!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 09.11.2020, 11:04
CHP'li Kemal Zeybek: Atatürk ve devrimleri unutturulamaz!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “ Kurtuluş Savaşımızın Samsun’dan parlayan güneşi, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, büyük devrimci, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, karanlıkları aydınlatan ışığımız, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve rahmetle anıyorum.

Atatürk, ömrü zaferlerle dolu, her zorluktan daha da güçlenerek çıkmayı başarmış büyük bir mücadele insanı ve engin bilgi birikimiyle entelektüel bir devrimcidir. Çöken bir imparatorluktan, emperyalistlere ve hainlere karşı zorluklar, yokluklar içerisinde mücadele vererek, direniş göstererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, mazlum milletler için de bağımsızlığın, özgürlüğün sembolü olmuştur.

Atatürk, eşsiz cesaretini, akıl ve bilime olan inancıyla harmanlayarak, mücadele azmini diri tutmuş, yobazları, din simsarlarını, küresel emperyalistleri, saltanat sevdalılarını yedi düveli hiç unutamayacakları yenilgilere boğmuştur. Döneminde totaliter rejimlerin, diktatörlerin iktidarına özenmemiş, çağdaş, demokratik, laik Cumhuriyet rejimini büyük bir aydınlanma ve çağdaşlaşma atılımı olarak hayata geçirmiştir.

Onun temellerini attığı Cumhuriyet devrimleriyle iktidar koltuğuna gelenler, yıllardır O’nu hafızalardan silmeye, bayramlarını yasaklamaya, manevi mirasım dediği akıl ve bilimin rehberliğini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Fakat artık görüyoruz güçleri kalmadı, devrimin aydınlattığı ışık karanlıklarını, cahilliklerini, ihtiraslarını boğdu, yolun sonuna geldiler. Son yıllarda altlarından kayan koltuklarına tutunmak için göstermelik de olsa O’na sarılmaya başladılar. Gerçek Atatürkçü biziz bile dediler. Ne de olsa takiyye en iyi bildikleri sanat. Ustanın etrafından yanaşmalar, yardakçılar bir, bir tüyüyorlar, en yakınındakiler suç ortaklığından vazgeçiyor.”

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Türk gençliği, Atatürk devrimlerinin izinde

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,” Yakın coğrafyamızda, kan ve barut kokusunun artarak devam ettiğini gördükçe, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” vizyonu, umutsuz basiretsiz yönetime rehber olmalı, sonu karanlık macera sevdalarından vazgeçirmeli. Hepimiz biliyoruz ki basiretsiz iktidar sahiplerinin geleceği karanlık fakat biz Atatürk sevdalılarının geleceği Atatürk’ün manevi mirasım dediği akıl ve bilimin rehberliğinde, gökyüzünün ve derin denizlerin masmavisi gibi aydınlık ve çağdaş.

Zeybek; Türkiye Cumhuriyeti Devriminin büyük önderi Atatürk’ü vefatının 82.yıldönümünde büyük bir özlemle ve şükranla anarken, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’nin her şeye rağmen kindar, dindar nesiller elinde değil fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller elinde Cumhuriyet’in 100.yılına doğru emin adımlarla ilerleyeceğine inancımız tamdır.”

Yorumlar (0)