CHP'li Kemal Zeybek: Anneler Günü Kutlu Olsun

Kemal Zeybek,Gelişmemiş topluluk ve ekonomilerde annelerin, kadınların görevleri ekonomik sıkıntılar, yaşam koşulları sebebiyle daha da zordur. Anneler, çocuklar, eşlere bakmanın dışında Tarım ve Hayvancılıkta da en zor işleri yapmaktadırlar. Doğum öncesinden başlamak üzere; yaşam süreçlerinin en zor ve sıkıntılı kısmı kadınlarımıza düşmektedir.

Vekil Haberleri 11.05.2019, 10:30
CHP'li  Kemal Zeybek: Anneler Günü Kutlu Olsun

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Annelik duygusu ve onun şefkati sevgilerin, saygıların en büyüğüdür. İnsanın doğuş öncesi ve doğuştan sonraki süreçler içerisinde; çocukların gelişimi ve büyümesinde en özverili görevler annelere düşmektedir. En zorlu koşullarda çocuklarını koruyabilmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan anneler; ilk öğretici, koruyan, besleyen, büyüten şefkatin, sevginin ifadesidir.

Gelişmemiş topluluk ve ekonomilerde annelerin, kadınların görevleri ekonomik sıkıntılar, yaşam koşulları sebebiyle daha da zordur. Anneler, çocuklar, eşlere bakmanın dışında Tarım ve Hayvancılıkta da en zor işleri yapmaktadırlar. Doğum öncesinden başlamak üzere; yaşam süreçlerinin en zor ve sıkıntılı kısmı kadınlarımıza düşmektedir.

KADINA YÖNELEN ŞİDDETE SON

Kadınlarımız; eşimiz, anamız, bacımız, yakınımız, komşumuz; toplumda rol paylaşımında en ağır görevleri üstlenmelerine rağmen gerekli değerin verilmediğini ve şiddetle karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Ülkemizde de sıkça kadına yönelik şiddetin en ağır örneklerine şahitlik ediyoruz. Kadınlar üretici, şefkatli, koruyan, besleyen ve büyütendir. Kadına yönelik şiddetin her türlüsünün son bulması ve toplumda hak ettiği emeklerin karşılığında saygı duyulmasını temenni ediyoruz. Ülkemizde, kadınlara yönelik şiddet sonucunda; birçok kadınımızın hayatını kaybetmesi üzücü ve düşündürücüdür. Kadın cinayetlerine dur demek! Hepimizin ortak görevi olmalı ve şiddet son bulmalıdır.

12 Mayıs’ta üretmeyi, beslemeyi, büyütmeyi, eğitmeyi, öğretmeyi, sevgi ve şefkati en iyi bilen annelerimizi; sevgiyle, şükranla, saygıyla her gün yüreğimizde hissediyor, fedakâr, sevgi, sabır timsali sesini duyduğumuzda; şefkat, merhamet, sesimizi duyduğunda sevgi duygularının yeşerdiği ortamları yaşatan Annelerin “ANNELER GÜNÜNÜ saygılarımla kutluyorum.

Yorumlar (0)