CHP'li Kemal Zeybek: “19 Mayıs 1919, Samsun’da güneş bir başka doğdu”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında,“102 yıl önce tam bugün, Türk ulusunun dehası ulu önder Atatürk, kurtuluş ve kuruluşun ilk kıvılcımını, Kuvay-i Milliye ruhunu Samsun’da ateşledi.

Vekil Haberleri 18.05.2021, 11:30
CHP'li Kemal Zeybek: “19 Mayıs 1919, Samsun’da güneş bir başka doğdu”

19 Mayıs 1919 bir büyük kutlu başlangıçtır, direniştir, haykırıştır, korkusuz bir mücadeledir, güneşin bir başka doğuşudur memleket üzerinde.

Direniştir, emperyalizme, sömürüye, yedi düvele karşı

Haykırıştır, padişahın kulluğuna, yobazlığın, cehaletin karanlığına

Mücadeledir, esaret ve himaye kabul etmeyen Kuvay-i Milliye ruhudur.

Milletvekili Zeybek, “Kurtuluş mücadelesi, aydınlanma ve devrim kolay olmadı. Yokluklar, imkansızlıklar, hainlikler gölgesinde masmavi umut taşıyan gözler, umudun meşalesini Samsun’da yaktı. O, büyük bir inanç ve kararlılık taşıyordu, halka ve hakka olan inanç. Ünlü şair ve düşünürümüz Attila İlhan’ın meşhur şiiri “ O, Mustafa Kemal” de ifade ettiği üzere,

"Ordu yok dediler, KURULUR dedi.

Para yok dediler, BULUNUR dedi.

Düşman çok dediler, YENİLİR dedi.

Ve bütün dedikleri oldu.”

Milletvekili Zeybek, “Devrimi başlatmak zordur, mücadeleyi sürdürmek daha zor, kazanmak ise çok çok zordur. Asıl zorluk ise devrim aydınlanmasını halka yaymak ve aşılamaktır. 98 yıllık Cumhuriyet tarihinde türlü hainlikler, hilafet ve saltanat özlemleri, gericilik çabaları olmasına rağmen laik, demokratik Cumhuriyetimiz dimdik ayaktadır. Atatürk Gençliği akıl ve bilim rehberliğinde, 19 yıllık tek adam rejiminin karanlığına boyun eğmeyecek, geleceklerinin ve umutlarının çalınmasına,yok edilmesine sessiz kalmayacak ve bu iktidara haklarını helal etmeyeceklerdir.

Milletvekili Zeybek, “Bu duygu ve düşüncelerle ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Yorumlar (0)