CHP'li Kemal Zeybek: 1 Mayıs Umudun, Emeğin, Dayanışmanın Bayramı Kutlu Olsun

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “01 Mayıs Emek-Dayanışma Günü ve İşçi Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “ Ağır ekonomik kriz ve pandemi gölgesinde kutlayacağımız 01 Mayıs Emek-Dayanışma Günü, İşçi Bayramı, her yerde ve her koşulda umudun, dayanışmayla yeşertileceği bir gün olacaktır.

Vekil Haberleri 30.04.2021, 10:07
CHP'li Kemal Zeybek: 1 Mayıs Umudun, Emeğin, Dayanışmanın Bayramı Kutlu Olsun

 CHP'li Zeybek, İnanıyorum ki, işçi ve emekçilerimiz, bu anlamlı günde, kendilerinin, çocuklarının bugünü ve geleceği için 128 milyar dolar paranın hesabını, tek adam rejimine soracak ve haykıracaklardır: Nerede bu 128 milyar dolar?

   Tek adam rejiminde uyandığımız her gün hukuksuzluğun, zorbalığın, hırsızlığın, yobazlığın türlü şekillerini görmekten toplum olarak yorulduk, bıktık, öfkelendik fakat asla pes etmedik, etmeyeceğiz. Toplumun tüm demokrat, özgürlükçü, barışçı, emekçi kesimlerini yarattıkları yolsuzluk, yoksulluk ve yalan düzende esir almaya çalışan tek adam rejimine karşı dimdik ayaktayız. Emeği sömüren, fakirleştiren, alın terine saygı duymayan, rüşvete yolsuzluğa batmış bu yoz, basiretsiz zihniyet, halkımızı işsizliğe, geçim derdine, açlığa mahkûm etmiştir.” Ne acıdır ki geniş halk kesimleri, büyük halk ozanımız Âşık Mahzuni Şerif’in dediği gibi,

         “ Milletin sırtından doyan doyana

          Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana”

Misali patates-soğan kuyruklarında sıra bekliyor karınlarını doyurabilmek için.

İŞSİZLİK SİGORTA FONU İŞÇİLERE DESTEK OLARAK KULLANILMALIDIR

Milletvekili Zeybek, “İşçiler ve emekçiler, bugün 1 Mayıs İşçi Bayramında, insanca yaşam sürebilmek ve hak mücadeleleri için haklı taleplerini haykırıyorlar:

          -  İşsizlik Sigortası Fonu kaynakları yandaş müteahhitlere değil işçilere ve işsizlere destek olarak verilmelidir.

          - Sağlık çalışanları için Covid-19 acilen meslek hastalığı kabul edilmelidir.

          - Çalışırken hastalanan emekçiler için COVID-19 iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir.

          - Pandemi döneminde, asgari ücret üzerindeki tüm vergi ve kesintiler sıfırlanmalıdır.

      Zeybek; “Vahşi kapitalizm, sadece işçiyi, emeği değil çevreyi, doğayı, ahlakı ve her türlü yüce değeri sömürüyor ve gezegenimizi mevcut ve gelecek nesiller için yaşanamaz bir hale dönüştürüyor. 1 Mayıslarda yan yana, omuz omuza durarak emek sömürüsüne, doğa ve çevre katliamına, her şeye kar ve paragözüyle bakan vahşi kapitalizme dur diyeceğiz.”

    Milletvekili Zeybek, “Bu duygu ve düşüncelerle, tüm işçi ve emekçilerimizin 01 Mayıs Emek Dayanışma Günü ve İşçi Bayramını kutluyor, 01 Mayıs 1977’de Taksim’de faşistlerce katledilen 34 canımızı saygıyla anıyorum.” dedi.

Yorumlar (0)